28. august 1996 kell 22:00

Võlakirjaturul üllatasid Merita pank ja Tallinn

«Merita panga emissioon oli kõige huvitavam, sest see korraldati oksjoni vormis,» ütles Hoiupanga finantsdivisjoni asedirektor Heino Viik. «Oksjon andis tulemust ja Merita pank laenas kaheks ja pooleks aastaks raha alla 11 protsendiga.»

Tallinna Veevarustuse ja Kanalisatsiooni ME ja RE Tallinna Sadam jätkasid oma emissioone programmi raames, mille korraldajad olid Hoiupank ja Hansapank.

Turul oli ootamatu Tallinna linna kommertspaberite emissioon 8. augustil, sest Tallinn oli alles kevadel laenanud rahvusvahelistelt turgudelt 480 miljonit krooni. «Arvati, et sellest piisab ka vana 50 miljoni krooni suuruse emissiooni lunastamiseks, mille lõpptähtaeg oli 8. august,» rääkis Heino Viik. «Tallinn seda teed ei läinud, vaid emiteeris uued kommertspaberid kolmekuulise intressimääraga 8,28 protsenti.»

«Huvitav, et Tallinn ei korraldanud konkurssi emissiooni korraldaja leidmiseks, mis realiseerus küllalt kõrges intressimääras,» jätkas Viik. «Investoritele oli see muidugi soodne, linnale mitte nii soodne.»

Tallinna linnavalitsuse ametnikud polnud nõus täiendava emissiooni korraldamise põhjusi kommenteerima.

Hetkel kuum