• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võlakirjaturul üllatasid Merita pank ja Tallinn

  «Merita panga emissioon oli kõige huvitavam, sest see korraldati oksjoni vormis,» ütles Hoiupanga finantsdivisjoni asedirektor Heino Viik. «Oksjon andis tulemust ja Merita pank laenas kaheks ja pooleks aastaks raha alla 11 protsendiga.»
  Tallinna Veevarustuse ja Kanalisatsiooni ME ja RE Tallinna Sadam jätkasid oma emissioone programmi raames, mille korraldajad olid Hoiupank ja Hansapank.
  Turul oli ootamatu Tallinna linna kommertspaberite emissioon 8. augustil, sest Tallinn oli alles kevadel laenanud rahvusvahelistelt turgudelt 480 miljonit krooni. «Arvati, et sellest piisab ka vana 50 miljoni krooni suuruse emissiooni lunastamiseks, mille lõpptähtaeg oli 8. august,» rääkis Heino Viik. «Tallinn seda teed ei läinud, vaid emiteeris uued kommertspaberid kolmekuulise intressimääraga 8,28 protsenti.»
  «Huvitav, et Tallinn ei korraldanud konkurssi emissiooni korraldaja leidmiseks, mis realiseerus küllalt kõrges intressimääras,» jätkas Viik. «Investoritele oli see muidugi soodne, linnale mitte nii soodne.»
  Tallinna linnavalitsuse ametnikud polnud nõus täiendava emissiooni korraldamise põhjusi kommenteerima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.