• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas kesklinnas võiks olla kõrghooned?

  Kuna sõidan jahiga ja vaatan Tallinna siluetti, siis usun, et kõrghoonete ehitamisega saab vanalinna vaade rikutud. Kui vaadata aga kõrval olevat Lasnamäge, siis nagu polegi enam midagi rikkuda. Lasnamäeta oleks siluett stiilne.
  Kõrghooneid võiks ehitada Naissaarele. 80% rahast liigutataks siis 20 km raadiuses Viru hotellist. Kui tahad raha liigutada, pead sinna ehitama. Samas on Eestis maad küll ja see 20 km võiks ka 40 km olla. Office'eid ei pea ehitama kesklinna, kus on parkimisprobleemid. Uute kõrghoonete asemel tuleks olemasolevaid renoveerida.
  Kõrghooned kesklinnas mind ei häiriks, kui need on arhitektuurselt kenad ega sega vaadet merelt. Kõrghooneid on võimalik paigutada sobivalt linnaplaani. Hotellid Viru ja Olümpia on täiesti paraja kõrgusega, selliseid võib veel paar tükki juurde ehitada. Loomulikult ei räägi ma päris pilvelõhkujatest.
  Vanalinna vaadet ei rikuks ilusad kõrghooned, koletisi ei saa muidugi ehitada. Samas vaataks komisjon projektid läbi ja koledaid hooneid ei tekiks. Teisest küljest läheb maa kesklinnas enam hinda, ruutmeetri hind kõrghoonetes oleks proportsionaalselt madalam.
  Igal linnal peab olema oma nägu, kuid samas peaks linn vastama aja nõuetele ja olema modernne. Tallinna ei sobi pilvelõhkujad, kuid ilmselt pole neid majanduslikult võimalikki siia praegu ehitada.
  Ma ei ole kõrghoonete vastu, kui need piirkonda sobivad ja vanalinna ei riku. Kõrghoonete puhul on inimeste kontsentratsioon tihe ja Tallinn ei ole sellele vastavalt planeeritud. Kesklinna ei ole võimalik kõrghooneid ehitada, kuna juba praegu on ummikud. Sel juhul tuleks rajada näiteks mitmekordsed autoteed. Liikluse ümberkorraldamine aga läheks kalliks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.