5. september 1996 kell 22:00

Tallinna mööblimaja laiendab oma müügisaali

Sel aastal hõlmab ümberehitus kaupluse teist korrust, kus senise lao asemele tulevad täielikult uued müügisaalid, rääkis mööblimaja tegevdirektor Uno Kallas. Sellega suureneb müügipind teisel korrusel 1400 ruutmeetri võrra. «Vanasti toodi neli viiendikku mööblist ühes tükis, nüüd pannakse isegi köögikapp kohapeal detailidest kokku, tohutut ladu pole lihtsalt vaja,» põhjendas Uno Kallas.

Teise korruse ümberehitustööd puudutavad ka kohvikut, mis seni oli ainult mööblimaja oma töötajatele. Pärast remondi lõppu on see ka külastajatele avatud, lubas Olev Nigul. Ehituse käigus rekonstrueerib mööblimaja ka oma katlamaja, kuhu paigaldatakse uus keskküttesüsteem.

Vastvalitud mööblimaja nõukogu kinnitas teisipäeval oma esimesel koosolekul investeeringute plaani. Selle ja kahe järgmise aasta jooksul investeerib mööblimaja ehitustöödesse igal aastal 6 miljonit krooni. Laenu võtab mööblimaja Ühispangast. Nende pakkumine oli soodsaim, märkis Kallas.

«Viieteistkümne aasta jooksul tegime ainult kosmeetikat, tõsist remonti ei ole see maja näinud,» ütles Kallas. Järgmisel aastal on plaanis suurendada müügipinda lao arvel ka esimesel korrusel.

Nõukogu arutas koosolekul ka võimalust ehitada mööblimajale peale kolmas korrus. Maja projekteeriti kolmekorruseliseks, aga rahanappuse tõttu jäi omal ajal viimane korrus ehitamata, meenutas Olev Nigul.

Uno Kallas lisakorruse ehitamisest veel rääkida ei soovinud. «See on tulevikuperspektiiv,» märkis ta.

Hetkel kuum