• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Enim huvi äratas Rakvere lihakombinaat

  EEA müüs 23. augustil lõppenud emissiooni käigus 29% ASi Rakvere Lihakombinaat, 24% ASi Estel, 25% ASi Rakvere Metsamajand, 24% ASi Tamsalu EPT ja 49% ASi Tootsi Turvas aktsiatest.
  EEA nõukogu esimees Andres Lipstok ütles eile, et emissiooni käigus korjati käibelt ära üle 150 miljoni EVP-krooni. Rakvere lihakombinaadi aktsiate müügist laekus seejuures 132 miljonit EVP-krooni.
  Erastamisagentuuri aktsiate avaliku müügi projekti juht Martin Kruus ütles, et seekord võtsid investorid asja veidi rahulikumalt. «Eelmine voor, kus oli müügis ka ASi Kalev aktsia, kuumenes veidi üle ja Kalevi aktsia hind kujunes liiga kõrgeks,» märkis ta.
  Kruusi sõnul avaldas seekord voorule mõju ka asjaolu, et kaks viimast vooru on ajaliselt olnud suhteliselt lähestikku. Ilmselt pole investorid jõudnud väga palju EVPsid kokku osta, lisas ta.
  «Samas see, et aktsiaid osteti siiski 150 miljoni EVP eest, annab põhjust rahul olla,» lausus Kruus.
  Kruus rääkis, et ei ole veel analüüsinud, kui oluliselt investeerimisfondid mingite aktsiate ostmisel osalesid. Fondid tundsid varem huvi põhiliselt Rakvere Lihakombinaadi ASi ja ASi Tootsi Turvas vastu, lisas ta.
  Kõige iseloomulikumaks näitajaks viimases vähemusaktsiate müügivoorus on Kruusi sõnul see, et jooksvas kahjumis oleva Rakvere lihakombinaadi aktsiate vastu tunti suurt huvi. «Investorid pidasid seda siiski ostmiskõlbulikuks,» nentis ta.
  Tema sõnul tavaliselt kahjumis ettevõtete aktsiad sellist tähelepanu ei pälvi. Äripäeva andmeil alustati eile, pärast vähemusaktsiate müügi tulemuste kinnitamist, aktsiatega järelturul kauplemisega.
  Rakvere lihakombinaadi aktsiaid ostetakse hinnaga 1,90 krooni aktsia eest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.