24. september 1996 kell 22:00

Vähi käitumisest

Eile väitis N-Terminaali nõukogu esimees Endel Siff pressikonverentsil terve hulga ajakirjanike ees, et peaminister Tiit Vähi on 10 protsendiga osanik Tallinna--Kieli laevaliini operaatorfirmas, ASis Euroopa Liinid. Eeldusel, et see on tõsi, tekitab see informatsioon mitmeid küsitavusi. Peamiselt tekitab küsimusi peaminister Tiit Vähi eetline käitumine. Esiteks, kas Vähi on oma osalust laevaliini operaatorfirmas majandushuvide deklaratsioonis deklareerinud? Teiseks, miks korraldab peaminister osade aktsiate suurejoonelise müümise, ent jätab samas mõned aktsiad mustadeks päevadeks, kusjuures müügiaktsioon saab algtõuke lubadusest loobuda ettevõtluses osalemisest?

Vähi osalus Tallinna ja Kieli vahelisi kaubavedusid korraldavas operaatorfirmas paneb aga mõtlema veel ühele asjale. Nimelt visalt levivale kuuldusele Vähi kaudsest huvist ja osalusest Eesti Merelaevanduse erastamisel. Kas peaminister Tiit Vähi peab vajalikuks kuuldused kummutada?

Hetkel kuum