10. oktoober 1996 kell 22:00

Kalevi aktsia Äripäeva indeksi koosseisu

Äripäeva aktsiaindeksi hulka kuuluvad vähemalt saja miljoni krooni suuruse turuväärtusega (aktsia hind korrutatud aktsiate arvuga) ettevõtted, mille aktsiad on börsil või vabaturul aktiivselt kaubeldavad.

Kalevi turuväärtus on praegu ligi 110 miljonit krooni ja viimastel päevadel on kondiitrivabriku aktsiatega sooritatud tehingute päevakäibed ulatunud üle miljoni krooni.

Kalev on üheteistkümnes Äripäeva aktsiaindeksi koosseisu arvatud ettevõte.

Kalevi aktsia jõudis Tallinna börsi vabaturule 13. augustil ja maksis siis 334 krooni, eilne börsi sulgemishind oli 435 krooni.

Kolmapäeval hakkas Tallinna börsi ja vabaturu päevanoteeringuid ja Äripäeva aktsiaindeksit avaldama Rootsi juhtiv majandusväljaanne Dagens Industri. Lehe tehniline toimetaja Christer Hagen ütles, et huvi Eesti aktsiakursside vastu tingis soov luua lugejatele täiuslik pilt Põhjamaade aktsiaturgudest. Tema kinnitusel avaldab ajaleht Tallinna börsi noteeringuid iga päev, tuues välja ka kursi päevase muutuse.

Tallinna börsi noteeringuid ja Äripäeva indeksit avaldab Dagens Industri välisbörside leheküljel.

Äripäeva indeksit hakkas Äripäev avaldama 12. aprillil 1995. Algselt kuulusid indeksi koosseisu Tallinna kaubamaja ja Hansapanga aktsia. Indeks alustas sajalt punktilt, eile püstitas indeks uue rekordi, tõustes 323,14 punktini. Äripäeva indeks arvutatakse aktsiate sulgemishinna põhjal.

Hetkel kuum