• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kodumajagrupp alustas tsiviilvaidlust

  Kodumajagrupi esindaja vandeadvokaadi vanemabi Monika Sehver põhjendas taotlust sellega, et linnavalitsus on küll vastavalt halduskohtu määrusele peatanud oma korralduse, millega TSM Investeeringud tunnistati Tallinna kesklinna sadamaala planeerimise konkursi võitjaks, kuid selle alusel sõlmitud operaatorleping toimib edasi.
  TSM Investeeringud, kelle esindaja vandeadvokaat Üllar Talviste ise kohal ei viibinud, oli kirjalikult esitanud vastutaotluse, et kohus peaks enne Kodumajagrupi taotluse rahuldamist nõudma 10 mln krooni deponeerimist. Talviste sõnul kannaks linn operaatorlepingu peatamise korral just nii suurt kahju.
  Linnavalitsuse esindaja vandeadvokaat Liina Linsi ütles, et Kodumajagrupi hagi tuleks kui mittekohane tagasi lükata, sest linnavalitsuse ja TSM Investeeringute vahel sõlmitud operaatorleping ei riiva millegagi Kodumajagrupi õigusi ja vabadusi.
  Pealegi, kui halduskohus tühistab linnavalitsuse määruse TSM Investeeringute võitjaks tunnistamise kohta, ei tähenda see veel iseenesest, et just Kodumajagrupp uueks võitjaks tunnistatakse, lausus Linsi.
  Monika Sehver ütles eile linnakohtus, et loodetavasti järgmisel teisipäeval saavad kokku linnavalitsuse, TSM Investeeringute ja Kodumajagrupi esindajad võimaliku kohtuvälise lahendi leidmiseks. Lähtuvalt sellest lükkas kohus edasi otsustamise, kas Kodumajagrupi hagi tagamise abinõuna operaatorlepingu toime ning sellest tulenevad tehingud peatada.
  Novembris jätkuval eelistungil võtab kohus seisukoha ka TSM Investeeringute taotluse suhtes, mis puudutas Kodumajagrupi suhtes 10 mln krooni deponeerimise nõuet. Talviste puudumisel ei saanud kohus eile vastust küsimusele, miks peab summa olema just 10 miljonit.
  Tallinna linnakohus rahuldas aga Kodumajagrupi taotluse, mille põhjal nõutakse välja dokumendid lepingu registreerimise päeva kohta. Monika Sehver ütles, et see on vajalik kummutamaks väiteid, nagu oleks operaatorleping sõlmitud pärast halduskohtu otsust, millega peatati linnavalitsuse määrus konkursi võitja selgitamise kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.