22. oktoober 1996 kell 22:00

Hobusekasvandus erastatakse likvideerides

Hobusekasvanduse direktori Jaak Ehrlichi sõnul saab ostja hobused ja tallid rendile võtta ja hobusekasvatust jätkata.

Likvideerimiskomisjon järgib komisjoni esimehe Rein Seljamäe sõnul põllumajandusministeeriumi otsust majand likvideerida ja osa varast müüa. Selleks eraldatakse kogu varast hobusekasvanduse kompleks koos hobustega (bilansiline väärtus miljoni krooni ringis) ja jäetakse ministeeriumi bilanssi.

Likvideerima hakatakse ülejäänud vara bilansilise väärtusega 5,6 miljonit (tehnika, hooned, 400 lehma, 300 siga jne), kusjuures vara ostja võtab ka ministeeriumile jäetava vara rendile, selgitas majandi direktor Jaak Ehrlich.

Põllumajandusministeeriumi halduses oleva Tori riigimajandi võlad on Seljamäe ütlusel 2,5 miljonit krooni. Võlgu on nii riigimaksude, viiviste kui pangalaenude osas.

Põhjus, miks sellises olukorras majandit pankrotistunuks ei kuulutata, on Seljamäe sõnul selles, et kasvanduse vara ületab siiski võlad.

Vara ostupakkumusi võib esitada 25. novembrini. «Oleks me kõike ette näinud, saanuks majandi nüüd osakute eest ära osta, oleme need juba muudele asjadele kulutanud,» avaldas Ehrlich kahetsust, et Tori rahvas ei saa enam vara müügil konkureerida. Oktoobri algul oli Tori hobusekasvanduses 127 tõuhobust, enamuses tori tõugu, lisaks paarkümmend eesti tõugu hobust ja poni.

Hetkel kuum