• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hobusekasvandus erastatakse likvideerides

  Hobusekasvanduse direktori Jaak Ehrlichi sõnul saab ostja hobused ja tallid rendile võtta ja hobusekasvatust jätkata.
  Likvideerimiskomisjon järgib komisjoni esimehe Rein Seljamäe sõnul põllumajandusministeeriumi otsust majand likvideerida ja osa varast müüa. Selleks eraldatakse kogu varast hobusekasvanduse kompleks koos hobustega (bilansiline väärtus miljoni krooni ringis) ja jäetakse ministeeriumi bilanssi.
  Likvideerima hakatakse ülejäänud vara bilansilise väärtusega 5,6 miljonit (tehnika, hooned, 400 lehma, 300 siga jne), kusjuures vara ostja võtab ka ministeeriumile jäetava vara rendile, selgitas majandi direktor Jaak Ehrlich.
  Põllumajandusministeeriumi halduses oleva Tori riigimajandi võlad on Seljamäe ütlusel 2,5 miljonit krooni. Võlgu on nii riigimaksude, viiviste kui pangalaenude osas.
  Põhjus, miks sellises olukorras majandit pankrotistunuks ei kuulutata, on Seljamäe sõnul selles, et kasvanduse vara ületab siiski võlad.
  Vara ostupakkumusi võib esitada 25. novembrini. «Oleks me kõike ette näinud, saanuks majandi nüüd osakute eest ära osta, oleme need juba muudele asjadele kulutanud,» avaldas Ehrlich kahetsust, et Tori rahvas ei saa enam vara müügil konkureerida. Oktoobri algul oli Tori hobusekasvanduses 127 tõuhobust, enamuses tori tõugu, lisaks paarkümmend eesti tõugu hobust ja poni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Brenti nafta hind tõusis kolme aasta tippu
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi