22. oktoober 1996 kell 22:00

Vilosius andis alla

Sotsiaalminister Toomas Vilosius kinnitab, et sotsiaalraha ei hakka järgmisel aastal liikuma läbi riigikassa. Vilosius on sellega käpad püsti ajanud haigekassa funktsionääride ees, mitte aga lähtunud riigi kulutuste vähendamise vajadusest.

Riigikassa ülesanne on hallata kõiki riigi vahendeid, kuhu muu hulgas kuuluvad ka ravi- ja sotsiaalkindlustuse vahendid. Siinkohal tasuks meelde tuletada ka riigikassa loomise algmõtet, et riigi vahendid oleks võimalikult efektiivselt hallatud. Kui Vilosiuse hinnangul ei suuda riigikassa sotsiaalraha hallata, siis äkki pole sotsiaalministri arvates praegu eelarvet haldaval riigikassal üldse mõtet?

Veel aasta alguses võttis valitsus suuna sotsiaalraha riigikassasse paneku poole. Täna on Vilosiuse pehmeks teinud haigekassa juhid, kellelt riigikassa võtaks osaliselt raha kasutamise vabaduse. Kartust, et sotsiaalraha ei kasutata otstarbekalt, saaks ju likvideerida seadusega.

Hetkel kuum