• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sekretäri töökoht olgu funktsionaalne

  Sekretäri töökoha sisustamisel on kõige tähtsam funktsionaalsus, mis pannakse paika konkreetse firma või büroo vajaduste järgi.
  - Funktsionaalse sekretäritöökoha puhul peab arvestama, kuidas ruumis liigutakse. Selle järgi valitakse sekretäri tööboksi asukoht -- kas töötajate keskel või eraldi.
  - Töökoha sisustamisel tuleb arvestada sekretäri töö iseloomu, st kellega ja mis suunas ta kõige enam suhtleb. Tähtis on, et ei tekiks valekäelisust ja teede ristumisi.
  Vastavalt sellele valitakse mööbel ning see, kuhupoole on sekretäriboks liikumisele avatud.
  - Tähtsaim mööbliese sekretäri töökohal on ergonoomiline tool, mille seljatugi peab olema muudetava kaldega. Heal töötoolil peab olema palju reguleerimisvõimalusi. Olenevalt ruumi suurusest võib valida käetugedega või ilma nendeta tooli. Tooli valides peaks sekretär ise sellel istuda saama.
  - Tähtis on kommunikatsioonide kättesaadavus. Telefoni-, arvuti-
  ja elektrijuhtmed ei tohi vedeleda põrandal, vaid postide ja karbikute sees. On vaja selgeks teha, kas telefon, faks jms peab asetsema paremal või vasakul pool.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.