• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Finest eelistab teenindusmaja

  Finest Tartu Hotels (FTH) juhatuse esimees Peep Jonas rääkis, et hotelli ehitusega tahetakse alustada vähemalt järgmise aasta märtsis, seetõttu peab laenu saamise küsimus lahenema lähima kuu-poolteise jooksul.
  «Maja laguneb, selle eest pole kuskile põgeneda,» tõdes ta. Juhul, kui pankadega kokkuleppele ei jõuta, tuleb raha saamise küsimus lahendada mõnel muul viisil, näiteks aktsiakapitali laiendamise teel, lisas ta.
  Jonase sõnul üks pank ilmselt sellist laenusummat enda kanda ei võta, seetõttu pidas ta võimalikuks mitme panga laenusündikaati.
  Tartu teenindusmajja plaanitakse rajada 150--200kohaline neljatärnihotell, restoran ja konverentsisaal, osa hoonest jäetakse büroopindadeks. Hotell peaks valmima järgmise aasta lõpus. Praegu peab FTH läbirääkimisi teenindusmaja rentnikega, kes soovivad ka tulevikus hotellis pinda rentida. Arhitekt hakkab Jonase sõnutsi hoone projektiga tegelema järgmise kuu algul.
  FTH ja Tartu ülikool pole veel hoone ostmise suhtes konkreetse kokkuleppeni jõudnud. FTH on välja pakkunud Taru müügihinnaks 18--20 miljonit krooni, ülikoolile pakutakse võimalust tasuda summa kolmeaastase järelmaksu tähtajaga.
  Tartu ülikooli haldusprorektor Riho Illak lausus, et peab Taru hotelli ostmist võimalikuks. Tema ütlusel on see soodne nii asukoha kui ka pakutava hinna poolest.
  «Kui me ise hakkaksime sellist kompleksi ehitama, läheks see vähemalt kolmandiku võrra kallimaks,» tõdes ta. Samas lausus Illak, et praegu jätkuvad FTHga läbirääkimised hinna üle.
  Illaku sõnutsi on välja arvutatud ka see vahe, mis tahetakse katta tagastamatu investeeringuna välisfondidest või omavalitsuselt saadud rahaga.
  Taru hotelli küsimuses pöördus läinud kevadel linnapea Väino Kulli poole ka ülikooli rektor, seni Illaku sõnutsi sellele konkreetset vastust saadud ei ole.
  «Kui linnavalitsus oma jõu juurde paneks, oleks võimalik see asi järgmise aasta augustiks joonde ajada, sel juhul tuleks kokkulepped saavutada hiljemalt kevadeks,» lausus Illak.
  FTH juhatuse esimees Peep Jonas on öelnud, et Taru ei tohiks tulevikus mingil juhul kasutust leida hotellina, kuna mõlemad hotellid (Taru ja teenindusmajja rajatav -- toim.) ei mahuks Tartu hotelliturule ära. Taru ei lähe Illaku sõnul mitte ainult välisüliõpilaste käsutusse. Ta lisas, et kahtlemata saab elamine seal olema kallim kui praegustes ühiselamutes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.