• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Svenska Handelsbanken pürib esikolmikusse

  Iga kümnes Handelsbankeni kontor asub väljaspool Rootsit. Norras on Handelsbanken 13 kontoriga praegu suuruselt kuuendal kohal. Kokku 500 mln krooni eest on omandatud Oslo Handelsbank, Stavanger Bank ning osalus Oslobankenis.
  Soomes on SHB suuruselt neljas pank. Positsioon saavutati osaluse omandamisega Skopis ja Skop Finansis. Tehingu maksumus oli ca 1 miljard krooni, mis on panga seni suurim investeering Põhjalas.
  Nii Norras kui Soomes on panga strateegiaks olnud väikepankade ülesostmine.
  Võimalik liitumine S-E-Bankeniga paistis Handelsbankeni kõrge esindaja sõnul paberil küll ahvatlev, kuna tõotas olulisi mastaabisääste. Samas hajutasid suured erinevused kahe panga kultuuris selleks korraks ühinemismõtted. Ebaõnnestunud liitumise näiteks peab Handelsbanken ühinemisel hulga kliente kaotanud Soome Merita panka.
  Viimane tükk panga Põhjala strateegias asetus paigale, kui pank paar nädalat tagasi avas filiaali Kopenhaagenis. Taani ajakirjanduses on ennustatud Handelsbankeni ja Sydbankeni ühinemist. Nimetatud on ka Amager Banki ja eluasemelaene andva BFR Krediti ostmist.
  Nii on Handelsbanken ainuke pank, mis pakub pangateenuseid üle Skandinaavia.
  Handelsbankeni asedirektori Magnus Uggla sõnul on pangal paremad väljavaated end Põhjalas kindlustada kui teistel Rootsi pankadel. Osalt seetõttu, et pank on teistes Skandinaavia riikides suutnud kanda kinnitada sealsete pangakriiside aegu ning teisalt, et tegemist on hästi välja timmitud äärmiselt kuluefektiivse organisatsiooniga. DI-DN
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
USAst oodatakse signaali intressimäära tõusuks
USA Föderaalreservilt oodatakse kolmapäeval signaali, et nad on valmis tõstma intressimäära juba märtsikuus, kui toimub järgmine kohtumine. See aga võib negatiivselt mõjutada Aasia turgude taastumist.
USA Föderaalreservilt oodatakse kolmapäeval signaali, et nad on valmis tõstma intressimäära juba märtsikuus, kui toimub järgmine kohtumine. See aga võib negatiivselt mõjutada Aasia turgude taastumist.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
SEB: rammus hinnatõus hammustab Eesti majanduskasvu väiksemaks
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.
Koroonaviirus ei ole enam Eesti majanduse suurim probleem, sest hinnatõus jõuab kahekohaliste numbriteni, kirjutab SEB oma ülevaates ja alandab Eesti majanduse kasvuootust.