• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täna müüakse pankrotistunud Narova vara

  «Kui midagi kokku ei varise ja midagi ei varastata, siis homme kell kaks kirjutame notari juures ostu-müügilepingule alla,» ütles pankrotihaldur Nõmmemees eile. Narova pankrotivara müük on korra edasi lükkunud, kuna siis käisid Narva kinnistusametis vargad.
  Nõmmemehe sõnul ei ole ta küll näinud Armkomi äriplaani, kuid pidas tõenäoliseks, et kasutatakse samu turustamise liine, mis Narova puhul.
  Nõmmemees rääkis, et pankrotivara ostjal ei lasu lepinguga mingeid erikohustusi. «Nad peavad säilitama ettevõtte tegevusprofiili, st jätkama mööblitootmist,» lisas ta.
  Narova pankrotivara müügist saadud 7,25 mln krooniga rahuldatakse kõigepealt Virumaa kommertspanga 1,1 miljoni krooni suurune nõue. Järgnevalt tasutakse 4 mln krooni võlga ettevõtte töötajaile ning ülejäänud raha saab maksuamet.
  Nõmmemees selgitas, et pankrotivara müügiga Narova pankrotimenetlus ei lõpe. Ettevõttel on tema sõnul üle 10 miljoni krooni debitoorseid võlgnevusi.
  «Osa neist on muidugi lootusetud, aga midagi peaks saama,» teatas Nõmmemees. «Samuti ei tea ma veel, kui palju makstakse Narova nimel olevate Virumaa Kommertspanga aktsiate eest.»
  AS Firma Narova kuulutati pankrotistunuks selle aasta veebruaris. Pankroti algataja oli firma juhtkond eesotsas ühe omaniku ja tollase peadirektori Valeri Mjatshiniga.
  Mjatshin on varasemates intervjuudes mõista andnud, et jääb mööblifirma juhiks ka pärast Narova vara uuele omanikule üleminekut.
  Naroval on võlgu kokku 65, 3 mln krooni. Firma vara, mis täna Armkomile müüakse, on pankroti väljakuulutamisest saadik kasutanud rendiettevõtted, kelle selle aasta kogukäibeks prognoosis Mjatshin 100 mln kr.
  1995. aastal oli Narova käive 50 mln krooni. Enne pankrotistumist müüs ettevõte suurema osa toodangust Lääne-Euroopasse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.