31. oktoober 1996 kell 22:00

ETV vaidlustab TV3 reklaami õigsuse

Televisioonilehes Nädal ilmunud reklaamis väidetakse, et TV3 vaatajad saavad päeva tippsündmustest teada pool tundi varem kui riigitelevisiooni vaatajad. TV3 viitab reklaamis nende kanalil kell 20.30 eetris olevale uudistesaatele, mida vastandatakse ETV AKga, mille algusaeg on 21.00. AK esimene uudistesaade on aga eetris iga päev kell 17.

ETV programmidirektor Raul Rebane ütles, et riigitelevisioon on esitanud ringhäälingu nõukogule ettepaneku anda küsimus lahendada konkurentsiametile kui kõlvatu konkurentsi juhtum. «Meil on viis AK uudistesaadet päevas, neist üks vene keeles, ja nüüd tuleb TV3 väitma, et neilt saab vaataja värskemaid uudiseid kui meilt,» rääkis Rebane.

TV3 programmidirektor Toomas Lepp tunnistas, et reklaami sisu pole õige. «See reklaam ei ole minu käest kunagi läbi käinud ja mul pole aimugi, kes selle teksti koostas,» väitis Lepp.

Tema sõnul valmistab TV3 jaoks reklaame agentuur Zoom. «Võib-olla tulid nemad selle peale,» pakkus programmidirektor.

Reklaamiagentuuri Zoom projektijuht Sirli Tarve ütles, et teksti TV3 reklaami jaoks mõtles välja küll Zoom, kuid seda tehti kooskõlastatult telekanaliga. «Pole mõeldav, et reklaamiagentuur teeb midagi oma suvast,» sõnas ta.

Ringhäälingu nõukogu esimees Paul-Eerik Rummo ütles, et nõukogu ei ole veel jõudnud Eesti Televisiooni taotlust arutada ja seega ei ole tal seisukohta, kas edastada kaebus konkurentsiametile või mitte.

Rummo lisas, et tõenäoliselt arutab ringhäälingu nõukogu ETV ettepanekut järgmisel ringhäälingu nõukogu istungil.

Hetkel kuum