13. november 1996 kell 22:00

Tung väärtpaberialasele koolitusele on suur

«See temaatika on väga huvitav ja aktuaalne,» kinnitas Eesti Krediidipanga direktor Ruslan Dontsov. «Et toimida professionaalselt praeguses olukorras, on vaja pidevalt oma teadmisi uuendada ja kaasajastada.»

Ürituse ühe peakorraldaja, HP Arenduse ASi peamaakleri Margus Uudami sõnutsi oli eile kohal inimesi väga erinevatest regioonidest ja elualadelt -- väikeettevõtjatest kuni suurte infrastruktuuriettevõtete juhtideni välja.

«Väärtpaberiturg on ala, millega niisama elus lihtsalt kokku ei satu,» lisas Uudam. «Samas on väärtpaberiturg ja börs arenenud väga kiiresti ja on viimane aeg astuda selle rongi peale ning saada teada, mida see endast kujutab.»

«Meid huvitab eelkõige börsile tuleku mehhanism,» selgitas Ruslan Dontsov.

Ta lisas, et Krediidipank on teinud otsuse, et järgmisel aastal pärast audiitorkontrolli tegemist üritatakse samuti oma aktsiatega hakata börsil kauplema.

«Koolis seda ei õpetatud, kuid praegu iga järgmine seminar, milles osaleme, on huvitavam,» arvas Dontsov. «Alustasime A-st ja B-st ning nüüd oleme jõudnud vist tähestiku keskele.»

Kõnealusel seminaril tutvustati Eesti ettevõtjatele väärtpaberiturgu -- selle osa majanduses ja selle turu eri lülisid. Ürituse käigus tutvustati ettevõtjatele investeerimisvõimalusi börsil ning samuti ettevõtete börsile toomise protsessi.

Hetkel kuum