• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksuamet on jõuetu

  Hiljuti toimus kohtusaalis sõnasõda ühe riiulilt ostetud firma ja maksuameti vahel. Riiulifirma esindaja palus kohtus tühistada maksuameti ettekirjutus 1,5 miljoni kroonise käibemaksu summa kohta, kuna firmaomanik ei saanud ettekirjutust kätte ega jõudnud seetõttu seadusega ette nähtud aja jooksul ettekirjutuse vastu isegi protestida.
  Riiulifirma aadress on Laulupeo 24 -- seal asub üks suurimaid riiulifirmade edasimüüjaid AS Divec.
  «Saatsite ettekirjutuse küll õigel aadressil, aga oleks pidanud teatavaks tegema ja allkirja vastu üle andma õigele inimesele. Postiljon andis kirja Diveci sekretäri kätte. Õige firmajuht külastab bürood harva,» heitis riiulifirma esindaja maksuametile ette.
  Tänu kohtuniku otsusele lugeda ettekirjutus siiski üleantuks, jõuti lõpuks asja sisulise aruteluni, mis lõppes aga maksuameti kaotasega.
  Selle kõige peale tuli naer peale. Kui lihtne oli maksuamet haneks tõmmata! Eestis on tuhandeid riiulifirmasid, kelle jälgi maksu- ja muud ametnikud verekoertena ajavad. Kui neist mõne lõpuks tabatakse ja sakutada püütakse, osutub riiulifirma igatpidi nii ümmarguseks, et kuskilt ei anna kinni haarata.
  Ei vastuta riiulifirmade eest ka edasimüüjad, antud juhul Divec, kuna kohustus aadressi muudatused ettevõtteregistris registreerida lasub riiulifirma ostjal, mitte müüjal.
  Lõppude lõpuks ei ole ju ebanormaalne, et näiteks Diveci juhatuse esimees Mihkel Oiderma osutub erakordselt võimekaks ja juhib üheaegselt näiteks 300 firmat, nagu ettevõtteregistri andmetel paistab. Iseasi, kui ta ka vastutab 300 firma pattude eest. Minule näiteks jäi arusaamatuks, miks ei nõudnud maksuamet käibemaksuvõlga tagasi Divecilt, riiulifirma omanikult ettevõtteregistri andmetel. See olnuks loole ilus punkt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.