• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kranichi kriminaalasi läheb liikvele

  Kohtu eelistungi täpset kuupäeva ei ole veel kindlaks määratud, kuid eeldatavasti toimub see novembri lõpus või detsembri alguses.
  Tallinna linnakohtus tänavu augustis alanud Kranichi kriminaalasja arutelu, mis katkestati kuni Lääne maakohtu otsuseni Lääne Eesti Panga ja Trendy EWI vaidluses, lükkub edasi järgmisse aastasse.
  Rootsi firma Trendy EWI Group AB nõuet LEPi vastu on tunnistanud nii panga võlausaldajate nõuete kaitsmise koosolek kui ka riigikohus 1994. aasta septembris. Kui võlausaldajate koosolek tunnistas Trendy nõudeks 3,4 mln krooni, siis riigikohus tunnistas sellele lisaks veel ka 3 mln krooni ulatuses viiviseid.
  LEPi vandeadvokaat Andres Rüütel viitab Lääne maakohtule esitatud avalduses Heiki Kranichi kriminaalasja uurimise käigus selgunud asjaolule, et Trendy nõude tunnistamine põhines võltsitud andmetel.
  Rüütel kinnitas kohtule, et tema käsutuses olevate dokumentide andmetel pole Trendy EWI Groupi registreeritud ei Rootsis ega Eestis. Ta järeldab, et kuna Trendyl puudus õigusvõime, ei saanud ta olla võlausaldaja pankrotimenetluses ja hageja kohtus. Rüütel tõdeb samas, et Trendy EWI Groupi aadressil on registreeritud firma nimega TEWI Group.
  Trendy EWI Groupi esindaja vandeadvokaat Andres Hallmägi mainib, et advokaadibüroo HETA sai Trendy EWI Groupi esindajaga esmakordselt kokku Rootsi saatkonna vahendusel, mistõttu polnud mingit põhjust kahelda firma olemasolus.
  TEWI Group AB nimetati 1993. a ümber Baheveler i Värnamo ABks ja samal aastal veel ka EWIZONEN i Värnamo ABks, kõigil on sama registreerimisnumber. 1995. a mais kuulutas Rootsi Värnamo kohus välja EWIZONENi pankroti, mille menetlus pole veel lõppenud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.