18. november 1996 kell 22:00

Iru elektrijaama korsten suitseb jälle

Ligi 20 aastat töös olnud korstna silikaatbetoonist plaatidest sisevooderdis oli amortiseerunud ning vajas kiiret väljavahetamist. Korstna töös hoidmise korral oleks võinud tekkida avariiohtlik olukord, mis oleks võinud lõppeda isegi korstna lagunemisega.

«See töö oli vaja tingimata teha, sest muidu oleks võinud meie tarbijad kõige külmemal ajal ilma soojuseta jääda,» kinnitas Iru elektrijaama direktor Janis Balodis. «Oleks võinud lihtsalt avarii tekkida.»

Rekonstrueerimistööde kogumaht oli 50 miljonit krooni, millest 2,9 miljonit USA dollarit laenati maailmapangast ning ülejäänud saadi Eesti Energia omavahenditest.

Tööde käigus monteeriti maha sisekorsten ning asendati see kolme isoleeritud terastoruga. Korstnasse jäeti veel ka vaba koht neljanda terastoru jaoks juhuks, kui Iru elektrijaam peaks tulevikus juurde saama lisavõimsusi.

«Nüüd, üheksa kuud pärast tööde algust, saime ühendada ühe energiabloki uue korstnaga,» rääkis Balodis. «Korstnas asuvad nüüd kolm terastoru -- üks on esimesele ja üks teisele energiablokile ning üks kolmele veekatlale. Reedest läheb juba suits läbi uue korstna, kuigi rekonstrueerimistööd jätkuvad veel graafiku kohaselt. Talvele võime nüüd rahuliku südamega vastu minna.»

Hetkel kuum