• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Streikivad Prantsuse veokijuhid jätkasid eile juba 11. päeva teetõkete püstitamist, kui tööandjate ja töövõtjate kõneluste vahendaja ütles, et saavuti vaid osaline kokkulepe ja läbirääkimised lõppesid.
  Prantsuse ja Taani veokijuhtide streik on paisanud segi kaubandussuhted Euroopas, sulgenud teed ja sadamad. Streigid on tõsiselt häirinud värske puu- ja köögivilja, kala ja muude toidukaupade eksporti Hispaaniast, Prantsusmaalt, Skandinaaviast jt Euroopa riikidest.
  Belgia Zeebrügge sadamas on praamijärjekord veninud 20tunniseks. Saksamaal on riknevate toidukaupade varud kahanenud. Taani veokijuhtide streik on jätnud piirile mädanema miljonid ekspordiks mõeldud jõulukuused. Prantsusmaal on tekkinud terav bensiinipuudus. REUTER-BNS
  WJC president Edgar Bronfman ütles sellel nädalal Oslos, et holocaust'i ohvrid paigutasid suure osa oma varast neutraalse Rootsi pankadesse.
  Neutraalse Rootsi majandussuhted natsliku Saksamaaga hõlmasid maagivedusid ning ka Wallenbergide tööstusdünastial olid sidemed natsliku Saksamaaga.
  Rootsi keskpank uuris sügisel pangas oleva 188 tonni kulla päritolu, kuid ei leidnud mingeid tõendeid selle kohta, et see kuld oleks tulnud natslikult Saksamaalt. REUTER-BNS
  Venemaa naftakontsern Lukoil ostab riigi ühe suurema ajalehe Izvestija aktsiate kontrollpaki.
  Informeeritud allikate teatel saavutati möödunud nädalal kokkulepe, mis annab kompaniile 60 miljoni dollari eest ajalehe kontrollpaki.
  Izvestija tiraazh on 500 000. AP-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.