• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veevargad enese teadmata

  Simmuli sõnul avastatakse seaduserikkumised tavalise kontrollimise käigus, kuid suurte majade puhul juhtub selliseid asju harva. Hetkel ei saa elanikke süüdistada, sest nad ei olnud probleemist teadlikud. Tagantjärele võib kulutatud summa tasuda, kuid üldjuhul maksavad inimesed siis rohkem, kui nad tegelikult tarbisid, lisas ta.
  Simmuli väitel tehti korteriühistu esimehele 21. novembril akt ning vesi keerati paariks päevaks kinni. Pärast seda esitas Sergei Polev veevarustusele garantiikirja, et maksab vajaliku summa novembri lõpuks.
  Polevi väitel on pool võlasummast tänase seisuga tasutud ning teine pool tuleb elanikel ise kinni maksta.
  Ühe korteri omaniku, Smarteni logistikadirektori Guido Kundla sõnul on temani jõudnud kuuldused, et Polev nõuab temalt osaliselt raha veearve tasumiseks. «Ma pole sellega nõus, sest ma ei ela majas seeski. Korter, mille ma 680 000 krooni eest ostsin, on seni mulle üle andmata,» ütles Kundla. Tema väitel rikub Polev lepingut, kui ta püüab inimesi veearvet maksma panna.
  Tundmatuks jääda sooviva majaelaniku sõnul on korteriomanikud suluseisus ning nad on sunnitud maksma. Kui elanikud võlga ei tasu, keeratakse majas vesi 1. detsembril kinni. Kannatame meie, mitte Polev, lisas majaelanik.
  Simmuli väitel saab elanikega korraliku lepingu sõlmida pärast võla tasumist. Siis saab majale peale panna ka veemõõtja. Praegu maksavad majas elavad inimesed vee eest kehtestatud normatiivide järgi, lisas ta.
  Probleeme tekitab majaelanikele ka ajutine elektrisüsteem, sest suurema koormuse puhul katkeb vool ning elanikud istuvad tunde elektrita. Polevi väitel peavad omanikud ise individuaalselt Energiamüügiga läbirääkimisi pidama, et teha korralikud lepingud.
  Energiamüügi inspektori Hillar Parmase sõnul ei saa elanikud või korteriühistu enne midagi ette võtta, kui Energiamüük pole maja ekspluatatsioonikõlbulikuks tunnistanud. Kui maja vastu võetakse, on üks võimalus, et korteriühistu maksab terve maja tarbimise eest. Teise võimaluse järgi vormistatakse iga korter eraldi abonendiks. Parmase väitel pole keegi seni ühtegi paberit esitanud. Praegu maksavad elanikud elektri eest ehitusarvesti järgi, sest tegemist on ehitusobjektiga, lisas ta.
  Lõplikku tööde valmimise aega Polev öelda ei osanud, kuid esialgne maja valmimise tähtaeg oli 15. juuni. Korteriomanikud on maksnud elamispinna eest kokku 9 mln krooni, kaheksale Põllu tänava korterile otsis ostja kinnisvarabüroo Arco Vara.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.