• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põlvas laieneb ravimitootmine

  Nurga hinnangul suureneb tehase valmistoodangu pakendite arv tuleval aastal vähemalt 15% võrra. «Korporatsioon on välja töötanud kava, kus mingeid ravimeid on kõige optimaalsem toota,» selgitas Nurk. «Meie jääme endiselt varustama Balti riike kõikide Nycomedi toodetega. Lisaks suureneb rohkem inimtööjõudu nõudvate toodete, s.o ravimsalvide ja nahahooldusvahendite tootmise osatähtsus.» Nycomed SEFA toodangumahust moodustavad kohapeal valmistatud nahahooldusvahendid praegu 5%. «Uute toodete lisandudes kasvab omatoodangu maht 15 protsendini,» ütles Nurk. «Uusi tooteid lisandub ka Norra ravimitehastest.
  Norra farmaatsiakorporatsioon Nycomed ostis eelmise aasta jaanuaris ASi SEFA aktsiapaki, samuti tootmishoone ja selle juurde kuuluva maa. ASi SEFA osanikud olid AS Imbi AO, Tallinna farmaatsiatehas ja Läti farmaatsiatehas Grindex.
  Nurga sõnul valmistasid nad hiljuti esimese partii kahte sorti salvi, mis pärineb suletavast Taani tehasest.
  Uue aasta algul tulevad Taani ravimiameti spetsialistid Põlvasse tootmist inspekteerima. Kuna uute ravimite valmistamine nõuab lisaohutusnõudeid, investeerib Nycomed SEFA 0,5 miljonit krooni. Nycomed SEFA tänavune käive ulatub 66 miljoni kroonini ja kasum veidi alla 5 miljoni krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.