12. jaanuar 1997 kell 22:00

Finest Hotel Group alustas uue hotelli ehitust

Juunis valmiva hotelli operaatorfirmaks valis kinnisvara omanik ERI Kinnisvara Finest Hotel Groupi.

ERI Kinnisvara juhatuse esimehe Andres Liinsoo sõnul tehti pakkumus kahele operaatorfirmale, kes oleksid suutelised projekti ellu viima. Inn Grupp polnud aga projektist huvitatud ilmselt seepärast, et tal on üks turistiklassi tasemel hotell Centrali näol Tallinnas juba olemas.

Inn Grupi juhatuse esimees Andres Liinat nimetas Roosikrantsi tänava projekti miinusena seda, et hotelli väikese mahu tõttu on problemaatiline juhtimislepingu rakendamine. Teise negatiivse küljena tõi ta välja ebarahuldava ligipääsu hotellile.

Finest Hotel Groupi (FHG) turundusjuhi ja hotelli Palace direktori Feliks Mäguse sõnul on nõudlus turistiklassi hotelli järele olemas. Mäguse sõnutsi orienteeruvad nad kolme tärni tasemele.

Mäguse teatel on hotelli projekt valmimas ja möödunud nädalal saadi ka lammutusluba. Hotelli tuleb 53 tuba 106 kohaga ning restoran. Sisekujunduse on teinud Soome arhitektuuribüroo.

Ehitust finantseerib ERI Kinnisvara pangalaenu abil. Laenu tagasimaksetähtaja ja hotelli tasuvusajana on Mäguse ja Liinsoo sõnul arvestatud kaheksa aastat. Finest Hotel Groupiga sõlmitakse Mäguse kinnitusel pikaajaline rendileping.

ERI Kinnisvara ostis Liinsoo sõnutsi vallasvara 1995. aasta lõpul 5 miljoni krooni eest EKE Merkolt ja linn seadis kinnisvarabüroole hoonestusõiguse.

Lisaks hotelli ehitamisele kaaluti algul ka büroohoone rajamist. FHGga sõlmitud operaatorfirma lepingut nimetas Liinsoo mõlemale poolele soodsaks. 20. sajandi algul ehitatud 2000 ruutmeetri suuruse pinnaga hoonest on praegu järel vaid paekivimüürid ja valatud betoonvahelaed.

Hetkel kuum