13. jaanuar 1997 kell 22:00

Tartu erataksojuhid said kohtuvõidu

Ringkonnakohus tühistas Tartu halduskohtu 8. oktoobri otsuse, mis jättis muutmata Tartu liikluspolitsei komissari Madis Karu määratud karistuse erataksojuhile Aleksander Davõdenkole taksoteeninduse eeskirja sätete rikkumise eest. Politseinik tegi taksojuhile trahvi 1100 krooni, sest Davõdenkol oli tariifikaardile märgitud kümnekroonise miinimumarve asemel 15 krooni.

Taksojuhi esindaja advokaadibüroo Bachmann & Partnerid vandeadvokaadi Kalev Bachmanni sõnul on ringkonnakohus läinud kergema vastupanu teed. «Kohus ei andnud hinnangut, kas taksoteeninduse eeskiri on vastuolus põhiseadusega ja kas Davõdenko rikkus eeskirja sätteid,» ütles Bachmann.

20. novembril tühistas halduskohus teisele erataksojuhile Arvi Eruskile määratud 110 krooni suuruse rahatrahvi selle eest, et Erusk juhtis autot kehtetu teenindusloaga. Halduskohus põhjendas otsust sellega, et Eruski käitumises puudus haldusõigusrikkumise koosseis.

Päev hiljem tühistas Tartu linnavalitsus aasta vana määruse taksoteenuste piirhindade kohta, kuna see on vastuolus põhiseaduse, hinnaseaduse ja äriseadusega.

Tartu liikluspolitsei komissar Madis Karu kinnitas, et tema taksojuhtidega edasi protsessima ei hakka.

Hetkel kuum