15. jaanuar 1997 kell 22:00

Ministeerium kontrollib aktsiatehinguid

Rahandusministeeriumi kantsler Agu Lellep ütles, et komisjon on moodustatud väärtpaberiinspektsiooni tegevuse, sisemise informatsiooni ja selle kasutamise selgitamiseks. Kolmeliikmelisse komisjoni kuuluvad peale Lassi ka Heiti Eller rahandusministeeriumi koordineerimise ja kontrolli osakonnast ning Hilma Naaber rahapoliitika osakonnast. Komisjoni ekspert on keskkriminaalpolitsei abidirektor Veljo Aleksandrov.

Väärtpaberiinspektsiooni peadirektor Vahur Lokk kinnitas eile Äripäevale, et rahandusministeeriumi komisjoni ei kuulu need ministeeriumi ametnikud, keda väärtpaberiinspektsioon kahtlustab insider trading'us.

Agu Lellepi kinnitusel avalikustatakse kõik andmed, mis komisjonis uurimise käigus ilmsiks tulevad.

Lellepi sõnul olid aktsia hinda mõjutanud Põhja-Eesti Panga ja Ühispanga ühinemisest enne selle avalikustamist ministeeriumis teadlikud kolm inimest. Nende hulgas oli ka Lellep ise, mistõttu tema komisjoni ei kuulu.

«Ma võin kõigi kolme eest pea anda, et siseinformatsioon siin ei liikunud,» väitis Lellep. Kantsleri sõnul on Vahur Loki ajakirjanduses tehtud avaldused siseinfol põhinevate tehingute mahu kohta enneaegsed ja süüdistused rahandusministeeriumi töötajate aadressil alusetud.

Agu Lellepi sõnul on ministeeriumi komisjoni moodustamise teine põhjus Eesti väärtpaberiturgu puudutava seadustiku täiustamine. Väärtpaberiinspektsioon ja väärtpaberialane tegevus muutuvad Lellepi sõnul lähiaastatel väga olulisteks.

Hetkel kuum