22. jaanuar 1997 kell 22:00

Hotellikrundid Finest Tartu Hotelsi omanduses

FTH tegevdirektori Verni Loodma sõnul esitasid nad vastavad taotlused eelmisel aastal. «See on normaalne protsess, et tahame omandada need kaks maatükki,» rääkis Loodma. «Riia 4 ehk teenindusmajaaluse maa puhul vajasime kindlust, millistes piirides tohime hoone rekonstrueerimisel tegutseda.» Riia 4 krundil ostab FTH vaid hoonealuse maa koos teenindusmaaga, Taru hotelli puhul ka hoone ümber olevad parklad ja haljasala.

Tartu linnavalitsuse ehituskorralduse osakond tunnistas 15. jaanuaril teenindusmaja kahekorruselise juurdeehituse varisemisohtlikuks ja kohustas FTHd likvideerima avariiohtliku olukorra. Loodma kinnitas, et täna lõpetatakse hoone tugevdamistööd, mis läksid maksma kuni 40 000 kr, ning nädala lõpus hakkavad taas tööle vahepeal suletud raamatukauplus ja söökla.

Loodma kinnitas, et teenindusmaja hotelliks ümberehitamine ei kalline ja jääb prognoositud 25--30 mln krooni piiresse. Ehitustööd algavad suvel.

FTH võitis eelmise aasta märtsis teenindusmaja müügikonkursi, pakkudes 6 mln krooni. Ostuleping allkirjastati alles juuli lõpus, sest teenindusmajaaluse maa õigustatud subjektid esitasid Tartu linnakohtule tehingu peatamise avalduse, mille aga kohus lükkas tagasi.

Loodma rõhutas, et kuigi FTH peab läbirääkimisi Tartu ülikooliga Taru hotelli müügi asjus, ei tähenda see, et Taru hotell kohe maha müüakse ja suletakse. «Kindlasti töötab Taru hotell sellel aastal edasi kolmetärnihotellina,» lisas Loodma.

Hetkel kuum