23. jaanuar 1997 kell 22:00

Leedu kutsus külla Venemaa tööstureid

Äsja külastas Leedut rühm Vene tööstureid ja ärimehi eesotsas Vene ettevõtjate liidu esimehe Arkadi Volskiga. Nende visiidi eesmärk oli aidata kaasa kahe riigi majandussuhete parandamisele ning koostöö elavdamisele. Delegatsiooni kutsus külla Leedu Euroopa asjade minister Laima Andrikiene.

Leedu-Vene ühisfirmade arv on kasvanud 900ni. Leedus tegutseb 190 Vene kapitalil põhinevat firmat. Vene investeeringud Leetu ulatuvad üle 40 miljoni liti ning sellega ollakse Leedusse investeerijate pingereas kaheksandal kohal.

Vaatamata kaubavahetuse jätkuvale vähenemisele on Venemaa endiselt Leedu peamine kaubanduspartner. 1995. aastal viis Leedu Venemaale kaupu 2,207 miljardi liti eest. Möödunud aasta esimese üheksa kuu jooksul tarniti Venemaale kaupu 2,264 miljardi liti eest ehk 23,8 protsenti kogu Leedu ekspordist.

1995. aastal imporditi Venemaalt kaupu 4,556 miljardi liti ning 1996. aasta esimeses kolmes kvartalis 3,202 miljardi liti eest. Sisse toodi peamiselt toornaftat, keemiakaupu, metalle, masinaid. ELTA-ETA

Hetkel kuum