27. jaanuar 1997 kell 22:00

Slovakkia-lennuliin saab võimalikuks

Seni Eestil Slovakkiaga regulaarset lennuühendust pole, vaid Estonian Air korraldab Tatratesse t?arterreise.

Möödunud nädalal Bratislavas kooskõlastatud tekst peaks Eesti lennuameti peadirektori Eduard Tüüri sõnul lähiajal välisministeeriumi kooskõlastamisele minema. Tegu on analoogse lepinguga, mille tõlgenduste tõttu puhkes sügisel Estonian Airi ja Skandinaavia lennukompanii SASi vaheline lennundustüli, lisas Tüür.

Lennundusalane leping reguleerib kahe riigi vahelisi lennundussuhteid, määrab kindlaks lennuliinid ja firmad, kes hakkavad neil liinidel lendama.

Teede- ja sideministeeriumi lennundusosakonna juhataja Jaan Milvek rääkis, et kui tavaliselt määratakse analoogilistes lepingutes kindlaks ka lennujaamad, millede vahel lennuühendus kahe riigi vahel hakkab toimuma, siis Slovakkiaga sõlmitava lennundusalase lepingu tekstis jäeti lennujaamad määramata.

Valik jäeti lennufirmadele, kes määratakse lepingu kohaselt Eesti ja Slovakkia poolelt kahe riigi vahelist regulaarlennuühendust korraldama, lausus Milvek.

Hetkel kuum