4. veebruar 1997 kell 22:00

Võhma saatus selgineb

Läbirääkimised pankrotistunud Võhma lihakombinaadile seni parima pakkumuse teinud konsortsiumiga Trade Energy Best lõpevad esmaspäevaks. Konsortsium tahab endises lihakombinaadis hakata kasvatama ?ampinjone.

Võhma lihakombinaadi pankrotihaldur Arno Mägi ütles, et Trade Energy Besti pakkumus on kõige lootustandvam. Ta ei soostunud kommenteerima läbirääkimiste peateemat, viidates selle konfidentsiaalsusele.

Konkursi tingimuste järgi peab lihakombinaadi ostja esitama garantii, et ta suudab pakutud investeeringud ja ostusumma tagada.

Trade Energy Besti rahandusdirektor Jaak Karu kinnitas eelmisel nädalal, et projektile on pangagarantii olemas ja firma esitab selle pankrotihaldurile.

Karu sõnul garanteerib pakkumuse üks Hollandi pank. Investeerida lubatud 85 miljonist kroonist maksab Trade Energy Besti Hollandi partner 60 miljonit krooni, mille eest saab osta kogu tehases vajamineva tehnoloogia.

AS Trade Energy Best on nõus lihakombinaadi eest maksma ligi kuus miljonit krooni. Trade Energy Best esindab Eesti kapitalil põhinevat viit ettevõtet. BNS

Hetkel kuum