12. veebruar 1997 kell 22:00

Panasonicult suur valik telefone

Kõige suurema valikuga on tänases lauatelefonide hinnavõrdluses esindatud Panasonicu kaubamärk. Odavaim Panasonic KX-T 7310 on lihtne telefon, millel lisavõimalustest vaid 16 lühivalimismälu ja märgutuli helina asemel. Kalleimal Panasonic KX-T3176-l seevastu on ekraan, kust saab lugeda muu hulgas ka kõneaega, mikrofon ja kõlar, 24 lühivalimismälu jne. KX-T 3155 ja 3176 töötavad kahel välisliinil, ehkki süsteemiks neid ühendada ei saa. Ainsa lisavõimalusena võib kahe välisliiniga telefonil pidada kolme osapoole vahelist konverentskõnet. Peaaegu ühesuguste parameetritega KX-T 3155 ja 3176 erinevad üksteisest mälukohtade arvu ja disaini poolest. Samuti on KX-T 3176-l suurem osa funktsioone digitaalsed.

Kui enamik Panasonicu telefone on suhteliselt kandilise ja konservatiivse disainiga, siis ligi 1700 krooni maksev KX-T 2070 on ümaramate vormidega, sobides seetõttu kodutelefoniks või ka juhikabinetti, mille interjöör eeldab bürootehnikalt atraktiivsemat väljanägemist. Telefoniostjad, kes hakkavad aparaati kasutama tõsise töövahendina, millel on ekraan ja hands-free süsteem, peavad arvestama rahakulu alates tuhandest kroonist. Kõik hinnapakkumuses osalevad Panasonicu telefonid on kasutatavad ka seinatelefonina.

Firmad Univoice, Fintall Sendex ja Spider on võrdlustabelisse pakkunud erinevaid PH-telefone (PH-Phone), mis on valmistatud Hongkongis. Nende aparaatide hulgas on ka hinnavõrdluse odavaimad telefonid. Ca 200--300 krooni maksvatel aparaatidel pole ekraani, mikrofoni-kõlarit, lühivalimismälusid ega muid lisafunktsioone.

PH-135, 339 ja 061 on lihtsad telefonid, sobides soodsa hinna tõttu neile, kes telefonilt vaid rääkimisvõimalust ootavad. Pooled tabelis olevad PH-aparaadid on kasutatavad ka seinatelefonina.

Uusim aparaat on PH-239, mis disainilt sobibki enam seinale, ehkki kitsa kuju tõttu on omal kohal ka väikesel laual, võttes seal vähe ruumi. Huvitava detailina on sel telefonil nupud toru peal vastupidiselt tavapärasele nuppude asetusele toru siseküljel. Et aparaadil on ka kõlar, võib valimise ajal ise muu asjaga tegeleda.

Siemensi telefonidest pakutakse Euroset 805 ja 815. Esimene on lihtne, ekraani ja kõlari-mikrofonita telefon, kasutatav ka seinal. Nagu järgmisel leheküljel olevast tabelist näha, võib Euroseti 805 osta firmadest Haberst ja Spider -- küll üsna suure hinnavahega. Lisaks 150 krooni kõrgemale hinnale on aga Spideris poole pikem garantiiaeg. Ekraani ja käed-vabad-süsteemiga Siemensi telefoni soovija võib osta Euroset 815.

Hetkel kuum