16. veebruar 1997 kell 22:00

Haldusreform on pinnuks silmas

Kui kolm ministrit, Jaak Leimann, Mart Opmann ja Raivo Vare, tulid jaanuari keskpaigas välja radikaalse haldusreformi projektiga, arvasid paljud, et projekti võib kohe unustada, sest selle elluviimine pole praeguses Eestis võimalik.

Nüüd ongi majandusminister Leimann tunnistanud, et suhtumine haldusreformi on üllatavalt negatiivne. Poliitikute arvates ei tule kõne allagi riigikogu koosseisu vähendamine. Mõned maavalitsused ja vallavalitsused peavad aga haldusreformi lausa provokatsiooniks Eesti riigi vastu.

Sellised reageeringud pole muidugi mingi ime, sest inimlikust küljest võttes on ikka väga raske harjumuspärasest töökohast ja soodustustest loobuda, eriti kui on teadmine, et erinevalt eraettevõtlusest kindlustab riik palgaga ka siis, kui midagi ei tee, või veel hullem, pidurdada näiteks maareformi.

Ametnikud peavad ainult arvestama, et nad pole sõltumatud, vaid söövad maksumaksja leiba, mille eest tuleb ka vastavalt laulda.

Hetkel kuum