17. veebruar 1997 kell 22:00

Kuidas on Eestis esindatud maailma suurimad laevafirmad

Maailma suurimatest laevafirmadest on Eestis ametlikud lepingulised agendid ainult neljal. Maailmas viie suurima laevafirma hulka kuuluvat firmat P&O esindab Eestis Chr. Jensen Eesti. Prantsusmaa suurima ja maailmas 14. kohal oleva CMA agent on Eestis Melship. Samuti maailmas 15 esimese hulka kuuluva ?veitsi laevafirma CMA agenditööd teeb Eestis Scanshiping. Eesti mereagentuur on lepinguga agent Saksamaa firmale Hapag-Lloyd.

Kaks suurimat laevakompaniid on maailmas Maersk (Taani) ja Evergreen (Taiwan). Maerskil puudub Eestis nii ametlik kui ka subagent. Evergreeni subagent on Green Ship Cargomasters Eesti, kes on Soomes Evergreeni agendina tegutseva Loadmasetrsi tütarfirma.

Ameerika firmalt ACL on subagendi õigused saanud Transocean Eesti.

Hetkel kuum