17. veebruar 1997 kell 22:00

Rakvere lihakombinaadil 2 miljonit kasumit

Eile esitas Rakvere lihakombinaat ajakirjandusele teate, kus märkis, et kombinaadi kasumit vähendas kahe miljoni kroonini ettevõtte erakorralistesse kuludesse kantud 15 miljonit krooni.

HF Arenduse juhataja Margus Uudam tõdes, et Rakvere aktsia turuhinda mõjutab kõige enam see, mida 15 miljoni krooniste erakorraliste kuludena silmas peeti. Tema sõnutsi on uudis kombinaadi majandusseisust positiivne siis, kui see summa investeeriti lootusega tõsta 1997. aasta käivet.

«Turg ootas enamat,» lisas Uudam. «Spekuleeriti 4--5miljonilise kasumiga.»

Kõuhkna kinnitusel oli pressiteatesse erakorraliste kulude nimetamisel sattunud eksitus. Tegelikult investeeris kombinaat möödunud aastal 15 miljonit krooni selleks, et viia tööstus kooskõlla Euroopa normatiividega, lausus Kõuhkna.

«Segadus tekkis sellest, et sekretär ajas sassi erakorralised kulud ja investeeringud,» selgitas Rakvere lihakombinaadi finantsdirektor Teet Soorm.

Veidi enne börsi sulge-mist avalikustatud majandustulemused alandasid eile Rakvere lihakombinaadi aktsiahinda mõnekümne sendi võrra 14,4 kroonini. Aktsia päevakäibeks kujunes veidi üle poole miljoni krooni.

Toomas Kõuhkna ütles, et kui eelmine aasta kulus Rakvere lihakombinaadi omanikel ettevõtte haldamise õppimiseks, siis 1997. aastal hakatakse õpitut ellu rakendama. «Oleme juba alustanud kombinaadi toorainebaasi kindlustamisega,» lausus ta.

Võrreldes 1996. a 547 miljoni kroonise käibega prognoosib kombinaat 1997. a käibeks 670 miljonit ning puhaskasumiks 12 mln krooni.

Kokku ulatusid ettevõtte investeeringud eelmisel aastal 16,6 miljoni kroonini. Kombinaadi selle aasta peamised investeeringud on Toomas Kõuhkna sõnul seotud müügivõrgu, infosüsteemide ja toodete arendamisega, investeeringute kogumahuks on kinnitatud 37,5 miljonit krooni.

ASi Rakvere Lihakombinaat omanikuks on AS ETFC Grupp, mis kuulub võrdselt investeerimisfirmadele Epeks ja Talinvest.

Hetkel kuum