19. veebruar 1997 kell 22:00

Tallinna Panga aktsia kukkus eile börsil

Ühispanga analüütiku Urmas Simsoni sõnul põhjustas hinnalanguse tõenäoliselt üks suurem müügitellimus.

ICI Trusti maakleri Sven Kunsingu ütlusel on alates jaanuari 3. nädalast turul keegi suur müüja. Kunsing lausus, et sellest ajast on Tallinna Panga aktsiaga kaubeldud ligi 20% mahus aktsiakapitalist, sellest poolega on tehtud tehinguid ühest kohast.

Aasta algul avaldatud andmeil on Tallinna Panga suurimaks aktsionäriks Merita Panga kliendid 19,5 protsendiga aktsiakapitalist. Kunsingu kinnitusel on nemad ka potentsiaalsed praegused müüjad. Ilmselt lahutavad müüjad panga kasumist võimaliku kahjumi ja saavadki sellise tulemuse, lisas ta.

Hansapanga aktsiaturgude osakonna juhataja Tõnu Pekk ei kinnitanud kuuldusi, nagu oleks aktsia müüjaks Hansapanga kliendid. «Esiteks, ma ei tea, kes müüb ja kui ma ka teaksin, ei tohiks ma seda öelda,» lausus Pekk.

Teisipäeval börsi avaldatud oluliste osaluste muutustes Tallinna Panga osaluse muutust ei kajastatud.

Tallinna Panga aktsiaga alustati eile kauplemist 62,5 krooni tasemelt, mis jäi ka aktsia kõrgeimaks hinnaks. Korraks langes hind 57,25 kroonini, kuid tõusis siiski päeva lõpuks 57,52 kroonile.

Tallinna Panga aktsiaga sooritati eile börsil 46 tehingut kogukäibega 3,2 mln kr.

Hetkel kuum