31. märts 1997 kell 22:00

Pangad jätkavad kõnelusi Pärnu sadamaga

Pangad võtsid aja maha pärast Äripäevas ilmunud Pärnu linnapea Vello Järvesalu kriitikat sadama majandustulemuste ja juhtimise pihta.

Möödunud neljapäeval Pärnu sadama aktsionäride koosolekul kinnitasid aktsionärid Pärnu linn, AS Pindi Invest ja AS ESTMA sadama aastaaruande ja kiitsid heaks juhtkonna tegevuse.

Sadama majandustegevus on viimastel kuudel paranenud ja eeldatud aktsionäridevahelisi naginaid ei olnud, koosolek oli rahulik ja asjalik, lausus Järvesalu. Tema sõnul valitakse umbes kahe nädala pärast uus sadama nõukogu, kes vaatab läbi Taani firma Danport esitatava Pärnu sadama arenguplaani kuni aastani 2005.

Leidsime, et asjad lähevad sadamas viimased kolm-neli kuud ülesmäge, märkis ASi Pindi Invest juhatuse esimees Rein Kilk. Arvan, et järgmistel koosolekutel räägime rohkem investeeringute tegemisest turbakai pikendamisse ja laoplatside rajamisse puidu, keramsiidi ja muude kaupade tarvis, rääkis ta.

Positiivne kogemus üle 20 miljoni krooni maksma läinud turbakaiga on olemas, see on ka kõige keerukam kai, mis peab vastama kõige rangematele keskkonnakaitse tingimustele, nentis Kilk. Puidukai investeering oleks umbes 5 miljonit krooni, lisas ta.

Kilgi sõnutsi on ta suuliselt saanud Pärnu sadama praeguselt operaatorilt, stividorfirmalt Reldor, rendilepingu pakkumuse. «See on nadivõitu, ootan neilt kirjalikku ja majanduslikult põhjendatud pakkumust,» lausus Kilk.

Aktsionäride üldkoosolek volitas rendilepinguga tegelema sadama tegevjuhtkonda. Garanteerin, et see tuleb sadamale kasulik, lausus Peeter Volkov. Järvesalu ütlusel pole välistatud, et rendileping sõlmitakse ka Reldoriga.

Pärnu sadama 1997. aasta veosekäibeks tuleb Volkovi sõnutsi üle 700 000 tonni ja kasumiks üle kolme miljoni krooni. Sadama 1996. aasta auditeeritud kasum oli 484 000 krooni.

Hetkel kuum