6. aprill 1997 kell 22:00

Kvartalitulemused on selgumas

Aktsiate hinnad Tallinna börsil reedel oluliselt ei muutunud. Börsil ja börsi vabaturul registreeriti 569 tehingut kogukäibega 69 988 092,4 kr. Tõusvate ja langevate aktsiate suhe oli 9:4 esimeste kasuks. ÄP üldindeks tõusis reedel 0,74%, 821,22 punktile.

Börsi aktsiatest tõusis reedel kõige enam EVEA Panga aktsia hind -- +3,03%, 17,0 kroonile. EVEA Pank teatas reedel, et panga I kvartali puhaskasum oli 3,3 mln kr ehk ca 1/4 prognoositud 13 miljoni kroonisest aastakasumist. Põhinimekirjas tõusis kõige rohkem farmaatsiatehase aktsia -- +2,08%, 122,5 kroonile.

Reede õhtul pärast börsi sulgemist avalikustasid oma kasumid Hansapank ja Ühispank. Kas oodatult korralikud kasumid avaldavad otsest mõju ka aktsia hinnale, on raske prognoosida. Investorid oskasid selliste numbritega juba varem arvestada ja nagu kommenteeris Hoiupanga analüütik Martti Singi BNSile, on investoritel pärast nii pikka ja suurt tõusu pangaaktsiatesse ka psühholoogiliselt raske investeerida.

Hetkel kuum