20. aprill 1997 kell 22:00

Tallinna linnavalitsus revideerib kesklinna haridusosakonda

Kreitzbergi sõnul jättis kesklinna valitsuse haridusosakond koolidele jagamata ligi protsendi talle eraldatud 45,3 miljonist kroonist. Ta lisas, et samamoodi talitas linna haridusamet, mis jättis haridusministeeriumilt õpetajate palkadeks laekunud 189,75 miljonist kroonist reservi 2%, mille jagas linnaosadele alles pärast ministeeriumi ettekirjutust. «Linna haridusamet väitis, et reserv on vajalik juhuks, kui toimuvad suuremad õpilaste liikumised ühest linnaosast teise ja tekib vajadus raha ümber kantida,» rääkis Kreitzberg. «Seaduse järgi võib aga reservi hoida ainult haridusministeerium.»

Tallinna haridusameti juhataja Leonid Fiveger ütles, et amet kavatses kasutada reservi arvatud raha kodu- ja haiglaõppe korraldamiseks. Kesklinna valitsuse haridusosakonna juhataja Ain Saareti sõnul soovisid nemad omaalgatuslikust reservfondist maksta sügisel uute klasside avamisega seotud palgad.

«Keegi hämab või ajab midagi segamini,» ütles Saaret. «Juba neljapäeval teatasime linnavalitsusele, et oleme kogu raha laiali jaganud.»

Saaret ütles, et ei oska kommenteerida linnavalitsuse otsust korraldada osakonna raamatupidamises revisjon. «Sentigi ei ole kuhugi kadunud,» kinnitas Saaret.

Leonid Fiveger märkis, et palgaraha reservi püüdsid peale kesklinna luua ka Nõmme, Kristiine ja Põhja-Tallinn. Revisjon kesklinnas on Fivegeri väitel tingitud sellest, et seal tegi haridusministeerium audiitorkontrolli.

Hetkel kuum