1. mai 1997 kell 22:00

Belokon on Eestis

Kolmapäeva hommikul tõid keskkriminaalpolitsei ja K-komando töötajad liinilennukiga USAst Tallinna OÜ Safran presidendi Sergei Belokoni, keda koos venna Aleksandriga süüdistatakse üle 20 mln krooni väljapetmises heausksetelt hoiustajatelt.

Interpoli vahendusel USAs tabatud Sergei Belokoni ja seni väidetavalt Moskvas varjuva Aleksandr Belokoni nimega on seotud kolme firma pankrotimenetlus. Laenukontorina tegutsenud OÜ Safran vastu on üle 350 võlausaldaja esitanud 24 mln krooni ulatuses nõudmisi. Otseselt Sergei Belokoni kahtlustatakse enam kui miljoni krooni sularaha riisumises. Kriminaalasi vendade Belokonide vastu, mille uurimisega tegeleb keskuurimisbüroo, algatati kelmuse paragrahvi alusel.

Safrani tütarfirma Safrani Investeeringute ASi pankroti väljakuulutamine seisab alles ees. Ajutine pankrotihaldur Lauri Paulus advokaadibüroost Heta ütles, et pankrotiavalduse esitas Broker Baltic, kelle 3,1 mln kroonine nõue tuleneb võlakirjade emissioonist ja ühest laenulepingust. Safrani Investeeringute pankrot võidakse välja kuulutada 6. mail, mil on kavas järgmine kohtuistung.

Safrani Investeeringute ASi likvideerimist alustati juba mullu. Likvideerimiskomisjonile on esitatud 1,5 mln krooni eest nõudeid. Praegu on käimas kohtuvaidlus Lasnamäel Pae tänavas asuva kolmekorruselise hoone omandiõiguse üle.

Hetkel kuum