1. mai 1997 kell 22:00

Siimann lõi kaks kärbest korraga

Siseministeeriumi kantsleri Jaan Tootsi ametist vabastamisega näitas peaminister Mart Siimann koha kätte maksumaksja raha loopivatele riigiametnikele. Muidugi võib norida selle üle, et Tootsi ametist vabastamist pidi uurima kaks komisjoni ja selleks kulus mitu nädalat. Kuna lõpptulemus on õige ja pärast kaklust enam rusikatega ei vehita, siis ei hakka ka Äripäev peaministri kallal aeglase tegutsemise pärast pikalt norima. Ei ole ju ka täpselt selge, millal Siimann Tootsi vabastamise otsuse langetas. Tõenäoliselt mitte käesoleva nädala teisipäeval, vaid mitu päeva varem. Otsuse avalikustamine viibis aga sellepärast, et Siimann soovis ära kasutada avanenud võimaluse ja lõi kaks kärbest ühe hoobiga. Tänu Tootsile sai ta vabaneda ka otsustusvõimetust ja pehmest siseministri ametit pidavast Riivo Sinijärvest. Sinijärve asendamine Robert Lepiksoniga tugevdab kindlasti Siimanni ja Lepiksoni positsiooni Koonderakonnas.

Hetkel kuum