13. mai 1997 kell 22:00

Mida järgmiseks?

Riigikogu hääletas eile reklaamiseaduse eelnõusse sisse riigikogu esimehe Toomas Savi ja majanduskomisjoni esimehe Tiit Made selgelt populistliku ettepaneku keelustada tubakatoodete reklaam Eestis täielikult. Kindla peale läinud tandemil (eilsed hääletamistulemused riigikogus 39:8) polnud tõenäoliselt vaja mingeid argumente esitadagi. Piisas sellest, et seada kolleegid piinlikku olukorda: kuidas sa ikka (sisuliselt) suitsetamise poolt oled.

Huviväärne on see, et Savi läks nii vastuollu oma erakonnakaaslastega, kes peavad reklaamiseadust kui sellist üldse mittevajalikuks. Võib-olla on Reformierakonna üks juhtfiguure lihtsalt otsustanud eriti suurte reformide teele asuda, mida parteikaaslased veel ei hooma.

Kuni 20. maini on Savil võimalik kas või samasse eelnõusse sisse kirjutada veel ka alkoholi- ja ravimireklaami täielik keelustamine, edasi võib minna juba pankade natsionaliseerimise ja teiste tõeliselt radikaalsete muudatuste kallale.

Hetkel kuum