• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna piimatööstus sai Pärnu piimakombinaadi endale

  Tallinna Piimatööstuse ASi juhatuse esimehe Oliver Kruuda sõnul kasvatas Tallinna tööstus selle ostuga oma turuosa Eesti täispiimatoodete turul kaheksa protsendi võrra.
  AS Pärnu Meierei jätkab tulevikus tegevust Tallinna piimatööstuse tütarettevõttena, kindlasti ei kavatse uus omanik küllatki amortiseerunud tehast sulgeda, kinnitas Kruuda.
  Peale piimatoodete turu laiendamise kavatseb Tallinna piimatoodete kombinaat Kruuda sõnul jätkata Pärnus ka sulatatud juustude tootmist, mis on olnud ASi Pärnu Meierei põhilisi müügiartikleid. «Meie spetsialistid pole veel saanud aega Pärnu ettevõttesse tõsiselt vaadata ning ka arenguplaani tegemine seisab ees,» ütles Kruuda.
  ASi Pärnu Meierei omanik oli seni AS Pärnu Salat, mis omakorda kuulus kümnele inimesele. ASi Pärnu Salat juhatuse liige Aare Sosaar ütles, et temale kuulus Pärnu Salatis üks kolmandik aktsiatest, suuraktsionär oli ka ettevõtte peadirektor Peeter Lutt.
  Sosaari sõnul on Oliver Kruuda ning Peeter Lutti vahel käimas läbirääkimised, kas endine juhtkond jätkab ka tulevikus. Sosaar nentis, et aktsiate müügist saadud summast läks suur osa pangalaenude katteks.
  Peale Pärnu Meierei ostmise on Tallinna piimatööstus huvitatud ka edasisest turuosa laiendamisest Eestis. Eeskätt ollakse Kruuda sõnul huvitatud keskühistu Tartu Piim omandamisest, sest seal valmistab Tallinna tööstus hetkel nii kilepiima kui hapukoort kokku 12 miljoni krooni eest kuus.
  Täna kuulutab kohus välja Tartu Piima pankroti ning määrab ametisse pankrotihalduri.
  Müügiläbirääkimised Tallinna piimatööstuse ja Pärnu Meierei vahel algasid Oliver Kruuda sõnul alles hiljuti. Eelmise aasta sügisel valmistus Tallinna Piimatööstuse AS ostma Pärnu suurimat piimakombinaati, ASi Pärnu Piimatoodete Kombinaat (PTK), kuid temast jõudis mõne päevaga ette AS Ühinenud Meiereid, kes PTK varad rendile võttis.
  Tallinna Piimatööstuse ASi tänavu esimese kvartali käive oli 95,4 miljonit krooni, mis on mullu sama ajaga võrreldes 56,7% suurem.
  ASi Pärnu Meierei aastakäive on 150 miljonit krooni ning ettevõttes töötab 200 inimest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.