18. mai 1997 kell 22:00

Tähelepanu on koondumas vabaturule

Suve lähenemine hakkab järjest enam endast märku andma ja Tallinna börsi päevakäibed on viimasel ajal kahanenud 30--40 mln krooni vahele. Reedel ulatus börsi ja vabaturu kogukäive 284 registreeritud tehingus 39 820 324,3 kroonini.

Otsimaks soodsamaid teenimisvõimalusi on investorite tähelepanu viimastel päevadel olnud taas suunatud vabaturu aktsiatele. Oma osa on siin mänginud Rakvere lihakombinaadi juhtum, kuid kindlasti ei saa alahinnata Eesti Näituste ja Klementi aktsiate börsil noteerimise soodsat mõju.

Suurima käibega oli reedel Hansapank (8,69 mln kr), edestades napilt kolmandat päeva järjest väga elavalt kaubeldud Rakvere LK aktsiat (käive 7,68 mln kr).

Börsi aktsiatest liikus reedel ainsana üles Tallinna Panga aktsia, +3,4% 62,05 kroonile. Reede pärastlõunal teatas Tallinna Pank börsile saadetud teates, et pank kavatseb muuta oma senist finantseerimisstrateegiat, eeskätt vähendades pankadevahelise üleööturu ehk liialt suurt osakaalu selles.

Hetkel kuum