• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reisikonsultandid laostavad turismifirmasid

  «Reisifirmad ei taha aega ega raha raisata inimeste koolitamisele ning kõik üritavad jahtida juba olemasolevat tööjõudu,» rääkis turismifirmade liidu president, reisibüroo Wris tegevdirektor Erki Urva. «See on viinud reisikonsultantide ülemaksmiseni.»
  Hiljuti konkursi teel Reisibüroo-K tegevdirektoriks valitud Meelis Pupart väitis, et reisibürood rabelevad praegu selle nimel, et osta endale kogenud töötajaid ja kasvatada seeläbi firma müüki. Tema hinnangul on see lühinägelik poliitika, sest ei arvestata, et Eesti turg on väike ja töötajad hakkavad nõudma järjest suuremat palka. «Firma kas läheb kaasa, kuni võib end pankrotti maksta, või võtab teise suuna ja hakkab oma töötajaid koolitama,» ütles ta.
  Viimastel kuudel on vahetunud või vahetumas pool Reisibüroo-K töötajatest. Kuulutusi konsultantide otsimise kohta on avaldanud Estonian Holidays, sama plaanib teha Wris ja mõni teinegi väiksem reisibüroo.
  «Meie oleme otsustanud, et võtame tööle ka noori inimesi, keda ise välja õpetame,» lausus Erki Urva. «Peame looma oma inimestele mingeid edasiarenemis- ja karjäärivõimalusi,» märkis ta.
  Aastase Wris-Toursi reisikonsultandi kogemusega Pille Allmäe sõnul liiguvad konsultandid ühest büroost teise tõesti palju. «Arvestades, et reisikonsultandil on palju tööd ja tihti tuleb teha ületunde, pole me küll üle makstud,» väitis ta.
  Allmäe sõnul sõltub reisikonsultandi palk firmast, kus ta töötab. Firmades, mille taga on mõni suur lennufirma, nagu näiteks Finnair või SAS, võib reisikonsultandi palk olla 7000--8000 krooni, märkis ta. Väiksemates firmades jäävad aga palgad tema sõnul 3000 ja 6000 krooni vahele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Nissan investeerib elektriautode arendamisse 18 miljardit dollarit
Nissan teatas täna hommikul, et plaanib järgmise viie aasta jooksul investeerida elektriautode arendamisse ligi 18 miljardit dollarit, vahendab MarketWatch.
Nissan teatas täna hommikul, et plaanib järgmise viie aasta jooksul investeerida elektriautode arendamisse ligi 18 miljardit dollarit, vahendab MarketWatch.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Audiitorbüroode võitja KPMG: kõige kiirema kasvuga suurte seas
KPMG audiitorteenuste maht on kasvanud viimase viie aastaga ca 70% ehk üle kahe korra kiiremini võrreldes teiste Big4 hulka kuuluvate audiitorfirmadega, märkis KPMG auditi juht Indrek Alliksaar.
KPMG audiitorteenuste maht on kasvanud viimase viie aastaga ca 70% ehk üle kahe korra kiiremini võrreldes teiste Big4 hulka kuuluvate audiitorfirmadega, märkis KPMG auditi juht Indrek Alliksaar.