• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Incoterms algab müüjakeskse- ja lõpeb ostjakesksete tarneklauslitega

  Incotermsi norm on lihtne ja loogiline. Teades normi ülesehituse loogikat on võimalik kergesti omandada Incotermsi kasutamise oskus vältimaks suuri vigu tarneklauslite kasutamisel.
  Incotermsi 13 tarneklauslit on reastatud ostjakesksuse kasvavas järjekorras: minnes ühelt tarneklauslilt teisele kasvab müüja kohustuste hulk kauba kättetoimetamisel ja koos sellega ka lepingu maksumus.
  Kõige müüjakesksem ehk kõige vähem ostjakeskne on Ex Works. Müüja on oma tarnekohustuse täitnud, kui ta on teinud lepingujärgse kauba ostjale kättesaadavaks oma territooriumil. Ostja kohustus on kauba laadimine veokile, samuti ekspordi tolliformaalsuste täitmine, kui pole teisiti kokku lepitud.
  Kõige ostjakesksem on viimane tarneklausel -- DDP. Müüja on oma tarnekohustuse täitnud, kui kaup on tehtud ostjale kättesaadavaks nimetatud sihtkohas ostja maal. Sinnamaani peab müüja kandma kõik kaubaga seotud kulutused ja riskid, ta peab täitma kõik tolliformaalsused, kaasa arvatud impordiformaalsused ja -maksud.
  Tarneklauslite jagunemist nelja rühma tutvustab järgmine transpordirubriik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raplamaa ettevõtja müüs elutöö: see oli lihtsalt vältimatu samm
Elutööna üles ehitatud ettevõtte müümine võib olla nii tehniliselt kui ka emotsionaalselt keeruline, kuid on ettevõtte arenguks lausa vältimatu, ütles Tõnu Rahula, kes müüs tänavu oma põllumajandusettevõtte Raikküla Farmeri, mida oli vedanud mitukümmend aastat.
Elutööna üles ehitatud ettevõtte müümine võib olla nii tehniliselt kui ka emotsionaalselt keeruline, kuid on ettevõtte arenguks lausa vältimatu, ütles Tõnu Rahula, kes müüs tänavu oma põllumajandusettevõtte Raikküla Farmeri, mida oli vedanud mitukümmend aastat.
Irja Lutsar: ma ei ole Pfizeri agent Eestis
Teadusnõukoja juht, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor Irja Lutsar meenutab hea sõnaga oma Pfizeris töötamise aega, aga seda, et ravimifirmad saaksid inimesi ära osta, ta ette ei kujuta.
Teadusnõukoja juht, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor Irja Lutsar meenutab hea sõnaga oma Pfizeris töötamise aega, aga seda, et ravimifirmad saaksid inimesi ära osta, ta ette ei kujuta.