Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Noordwijkis kombati võimalusi

  Saksamaa kantsler Helmut Kohl avaldas veendumust, et Noordwijki kohtumine aitas oluliselt Amsterdami otsuseid ette valmistada. Mis puutub ELi laienemisse, siis väljendas ta koos välisminister Klaus Kinkeliga seisukohta, et ELi laienejate esimesse ringi kuuluvad T?ehhi, Ungari ja Poola.
  Eriti oodatud oli Hollandi kohtumisel Suurbritannia peaminister Tony Blair, kuna Blairi eelkäija John Major oli olnud VVK-l vastu niisuguste otsuste vastuvõtmisele, mis süvendaksid ELi integratsiooni. Paar nädalat võimul olnud Blairi valitsus on väljendanud märksa konstruktiivsemat suhtumist Euroopasse, lubades, et britid ei pane mitmele Maastricht II lepingu valdkonnale vetot, millega ähvardasid konservatiivid.
  Kuid samas rõhutas Blair oma kõnes, et Euroopa eliit tegeleb liigselt ELi ja selle institutsioonide reformimisega ning peaks selle asemel rohkem tegelema tavainimese probleemidega -- hõive, keskkonna, tarbijaõiguste ja kuritegevusega.
  Blairi kohta kommentaariks ütles Rootsi peaminister Göran Persson, et juba on märgata, kuidas läbirääkimised arenevad hõlpsamalt.
  Iiri peaminister John Bruton lisas, et tema arvates on Suurbritannia endine ideoloogiline hoiak Euroopa suhtes muutunud märksa pragmaatilisemaks, mis võimaldab Euroopa asju ajada terviklikumalt.
  Maastricht II lepingus on sajast küsimusest lahendamata veel umbes 15. Üks neist on Lääne-Euroopa kaitseliidu (WEU) ja ELi vahelised suhted. Neutraalsed ELi liikmesriigid Rootsi, Soome, Austria ja Iirimaa ei poolda WEU ja ELi lähenemist ning Briti uus valitsus on asunud nende seisukohta toetama.
  Kooskõlastamist vajab ka plaan luua geograafiliselt ühtne piirkond, kus kodanikel on vaba liikumisvõimalus ning piirikontrolli ei ole, kuid ikkagi on tagatud kodanike julgeolek ning tõhusalt välditud organiseeritud kuritegevus, narkoäri ja illegaalne sisseränne. Riigid, kes jätavad oma piirid suletuks, on Suurbritannia ja Iirimaa.
  Otsustamata on veel, kas on vaja kõigi liikmesriikide luba, kui osa riike soovib mõnes valdkonnas koostööd tihendada. Ning kui suure hääleõiguse saab EL välis- ja julgeolekupoliitikas. Kolm suurt lahendamata institutsioonilist küsimust on: komisjoni koosseis ehk kas igale riigile jääb oma esindaja, riikide häälte jaotus Euroopa nõukogus ning valdkonnad, kuhu laiendatakse enamusotsustamist. Vastused neile loodetakse leida veel enne 16. juunit. REUTER-DI-KL-ÄP
 • Hetkel kuum
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
DelfinGroup plaanib maksta esimese kvartali eest dividendi
DelfinGroup teeb aktsionäridele ettepaneku maksta esimese kvartali eest üle 800 000 euro dividendi.
DelfinGroup teeb aktsionäridele ettepaneku maksta esimese kvartali eest üle 800 000 euro dividendi.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Fantoomliitujad vabastasid gigavati jagu võrguvõimsust
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Raadiohommikus: Võrumaa, Rootsi ja kaugemadki kohad
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Raadiohommikus võite teeninud õnnelikud ettevõtjad
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äsja asutatud ja Rakveres suure hanke võitnud teedeehitusfirma osanikuga, Baltimaade ainsa kahe Michelini tärni restorani omanikuga ja ehitusfirma juhiga.
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äsja asutatud ja Rakveres suure hanke võitnud teedeehitusfirma osanikuga, Baltimaade ainsa kahe Michelini tärni restorani omanikuga ja ehitusfirma juhiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.