• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnus keelati alkoholi välireklaam

  Pärnu arenguamet töötas välja määruseprojekti, kus tubaka ja üle 6% kangusega alkoholi välireklaami paigutusele tehtaks piirangud vaid koolide ja lasteaedade läheduses ning kesklinnas. Pärnu volikogu otsustas alkoholi ja tubaka välireklaami keelustada täielikult.
  Linnakujundaja Anneli Matsi ütles, et määrus ei ole tagasiulatuva jõuga ega jõustu sõlmitud välireklaami lepingute kohta. «Arvestame, et kampaaniad on aastaks ette planeeritud, ent uusi lepinguid ei sõlmi,» lausus ta.
  Matsi sõnul oli projekti algataja ja käimalükkaja Pärnu eelmine linnavalitsus. Uue välireklaami paigaldamise korra vastuvõtmisele avaldasid mõju ka linnakodanikud, kes olid agressiivselt mõne kampaania vastu, lisas ta. Näiteks Tartu õlletehase Aleksandri õlu reklaami Kammi Sassi tõttu käisid pahased linnakodanikud ka linnapea jutul.
  Eelmise aasta novembris Pärnus läbi viidud sotsioloogiline küsitlus näitas, et tubaka- ja alkoholireklaamide lubamisse suhtus pooldavalt veerand linna elanikest, õllereklaami lubamist jaatasid aga elanikest pooled. Pärnu volikogus võitis õllereklaami keelustamine napi häälteenamusega.
  Alkoholi- ja tubakareklaamide sobivuse kohta Pärnusse andsid vastanud valdavalt kaks arvamust: need ei sobi siia, sest Pärnu on kuurortlinn või vastupidi, need reklaamid sobivad, sest Pärnu on suvitus- ja puhkuselinn.
  Anneli Matsi ütles, et määruse vastuvõtmise ja kogu eelneva töö välireklaamide sobivuse kohta tingis see, et reklaami esitamine on riiklikult reguleerimata.
  ASi Meediakorp meediadirektor Priit Hõbemägi kommenteeris Pärnu volikogu otsust, et see on hiilgav näide asjatundmatust lähenemisest reklaamitegevusele. «Juhtum peaks riigikogu saadikutele lõpuks selgitama, et kategoorilisi keeldusid vältiva reklaamiseaduse vastuvõtmine lõpetab kohapealse anarhia ja suudab reklaamialast tegevust ka tegelikkuses reguleerida,» lausus Hõbemägi.
  Anneli Matsi sõnul on arvestatud, et Pärnu linnal jääb aastas tubaka ja alkoholi välireklaami keelustamise tõttu saamata reklaamimaksuna 50 000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.