• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangaaktsiate hinnatõusu pole oodata

  Mais üllatas oodatust parema tulemusega Hoiupank, kes teenis 18,1 mln krooni kasumit. ICI Trusti ASi finantsanalüütiku Elar Musta hinnangul on Hoiupank saavutanud oma arengus uue tasandi ning tegemist on hea stabiilse aktsiaga.
  Hansapank teenis eelmisel kuul 41,8 mln krooni kasumit, millest kümme miljonit krooni moodustasid dividendid tütarettevõtetelt. ICI Trusti maakler Sven Kunsing ütles, et Hansapanga kasumile avaldasid suurt mõju mais toimunud optsioonid.
  Oodatust tagasihoidlikumaks hindasid analüütikud Forekspanga ja Tallinna Panga eelmise kuu tulemusi. Hansapanga peaanalüütiku Katrin Kaarli sõnul on nii Tallinna Pangal kui Forekspangal vähenenud oluliselt investeeringutelt saadud tulu. Tallinna Panga kasumi kujunemises mängisid olulist osa ka panga vahepealsed likviidsusprobleemid, lisas ta.
  Pärast poolaasta majandustulemuste avaldamist suurendavad oma selle aasta kasumiprognoose tõenäoliselt Hansapank, Hoiupank ja Forekspank, sest nende viie kuu kasum moodustab juba üle 60 protsendi senisest kasumiprognoosist, ütles Äripäeva aktsiaanalüütik Vahur Lokk.
  Ühispank, kelle viie kuu kasum moodustab 47% aastasest kasumiprognoosist, võib Loki hinnangul oma kasumiprognoosi suurendada, aga mitte oluliselt. Samas ei välistanud ta võimalust, et teine poolaasta on Ühispangale edukam. Aasta esimesel poolel nõudis Ühispangalt kulutusi ühinemine Põhja-Eesti Pangaga, põhjendas ta.
  Analüütikute hinnangul Tallinna Pank oma kasumiprognoosi ümber ei vaata ja on hea, kui senine 71,5 mln kroonine prognoos täita suudetakse. Panga viie kuu kasum moodustab vaid 39,6% aastaks plaanitud kasumist.
  «Kui panga erakorralised kulud vähenevad ja panga varade kasv jätkub praegusel tasemel, peaks Tallinna Pank oma kasumiprognoosi täitma,» lausus Katrin Kaarli.
  Analüütikute hinnangul ei tule lähiajal suuremate kommertspankade aktsiahindades börsil olulisi muutusi. Vahur Loki sõnul on tõusuruumi Hansapanga ja Hoiupanga aktsial. Sven Kunsingu sõnul ei tõsta aktsiahindu ka eelseisev kasumiprognooside muutmine, sest see on aktsiate praeguse hinna sisse arvestatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Wise'i aktsia juba 41% kallim
Juuli alguses Londonis börsidebüüdi teinud Eesti juurtega finantstehnoloogiafirma Wise'i aktsia hind on juba kaks viiendikku kõrgem.
Juuli alguses Londonis börsidebüüdi teinud Eesti juurtega finantstehnoloogiafirma Wise'i aktsia hind on juba kaks viiendikku kõrgem.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Grusiinist miljardär võtab kümneid miljoneid dividendi Eesti firma kaudu
Forbesi miljardäride nimekirja jõudnud Gruusia ärimees Mikheil Lomtadze on oma Eesti firma kaudu kümneid miljoneid dividendi võtnud.
Forbesi miljardäride nimekirja jõudnud Gruusia ärimees Mikheil Lomtadze on oma Eesti firma kaudu kümneid miljoneid dividendi võtnud.