• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangaaktsiate hinnatõusu pole oodata

  Mais üllatas oodatust parema tulemusega Hoiupank, kes teenis 18,1 mln krooni kasumit. ICI Trusti ASi finantsanalüütiku Elar Musta hinnangul on Hoiupank saavutanud oma arengus uue tasandi ning tegemist on hea stabiilse aktsiaga.
  Hansapank teenis eelmisel kuul 41,8 mln krooni kasumit, millest kümme miljonit krooni moodustasid dividendid tütarettevõtetelt. ICI Trusti maakler Sven Kunsing ütles, et Hansapanga kasumile avaldasid suurt mõju mais toimunud optsioonid.
  Oodatust tagasihoidlikumaks hindasid analüütikud Forekspanga ja Tallinna Panga eelmise kuu tulemusi. Hansapanga peaanalüütiku Katrin Kaarli sõnul on nii Tallinna Pangal kui Forekspangal vähenenud oluliselt investeeringutelt saadud tulu. Tallinna Panga kasumi kujunemises mängisid olulist osa ka panga vahepealsed likviidsusprobleemid, lisas ta.
  Pärast poolaasta majandustulemuste avaldamist suurendavad oma selle aasta kasumiprognoose tõenäoliselt Hansapank, Hoiupank ja Forekspank, sest nende viie kuu kasum moodustab juba üle 60 protsendi senisest kasumiprognoosist, ütles Äripäeva aktsiaanalüütik Vahur Lokk.
  Ühispank, kelle viie kuu kasum moodustab 47% aastasest kasumiprognoosist, võib Loki hinnangul oma kasumiprognoosi suurendada, aga mitte oluliselt. Samas ei välistanud ta võimalust, et teine poolaasta on Ühispangale edukam. Aasta esimesel poolel nõudis Ühispangalt kulutusi ühinemine Põhja-Eesti Pangaga, põhjendas ta.
  Analüütikute hinnangul Tallinna Pank oma kasumiprognoosi ümber ei vaata ja on hea, kui senine 71,5 mln kroonine prognoos täita suudetakse. Panga viie kuu kasum moodustab vaid 39,6% aastaks plaanitud kasumist.
  «Kui panga erakorralised kulud vähenevad ja panga varade kasv jätkub praegusel tasemel, peaks Tallinna Pank oma kasumiprognoosi täitma,» lausus Katrin Kaarli.
  Analüütikute hinnangul ei tule lähiajal suuremate kommertspankade aktsiahindades börsil olulisi muutusi. Vahur Loki sõnul on tõusuruumi Hansapanga ja Hoiupanga aktsial. Sven Kunsingu sõnul ei tõsta aktsiahindu ka eelseisev kasumiprognooside muutmine, sest see on aktsiate praeguse hinna sisse arvestatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.