11. juuni 1997 kell 22:00

Leks muutub kontserniks

Eile Riias pidulikult Läti kindlustusseltsi Saules Laiks ostmist tähistanud Leks Kindlustuse AS kujuneb hiljemalt sügisel kontserniks, ütles Leksi juhatuse esimees Raul Kastan.

Kastani sõnul on Leks Grupi loomine tingitud eeskätt soovist vähendada juhtimiskulusid. «Täpselt sama teed läks äsja Eesti Kindlustus,» lisas ta.

Kastan ütles, et koostöös lääne ekspertidega on ettevalmistamisel projekt, mille kohaselt hakkavad Leks Gruppi kuuluma tütarettevõtted Leks, Aval, Saules Laiks, tulevikus Lätis loodav elukindlustusselts ja mõned firmad, mis on kindlustusega seotud, kuid ise kindlustust ei müü. «Eelkõige peame silmas kahjukäsitlusseltsi loomist,» ütles Kastan. «Praegu käivad läbirääkimised nelja Eesti kindlustusseltsiga ja pole välistatud, et loome kahjukäsitlusfirma ühiselt.»

Elukindlustusselts Lätis tuleb kõne alla aasta-paari pärast, teatas Kastan. Tema sõnul jälgib Leks esialgu Läti elukindlustusturgu ja seda puudutavat seadusandlust.

«Leedu turule me lähiajal ei pürgi,» kinnitas Kastan. «Tahame enne kogeda, kuidas läheb Lätis. Esmane on seal eeskujuliku müügivõrgu loomine. Paraku on ilmnenud, et hea klienditeenindus ei ole Lätis üldiselt kombeks.» ÄP

Hetkel kuum