• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõrgete maksude aeg saab mööda

  ELis tähendab globaliseerumine eelkõige kapitali, kaupade ja inimeste vaba liikumist. Kapitali ja kaupade osas võib juurde arvata ka USA ja muud tööstusriigid.
  Samal ajal on tõelise hoo sisse saanud internetikaubandus, millega sõjajärgsest ajast pärinev maksusüsteem pole suutnud sammu pidada.
  Oluliselt puudutab uus olukord käibemaksu, mis näiteks Rootsis lisab kauba hinnale 25%. Jaapanis ja USAs on käibemaks 5%. Interneti vahendusel ostes on hinnad sageli poole madalamad kui poest ostes.
  Rootsis moodustavad maksutulud 50% SKTst. Maksutulude vähenemisega ühe protsendi võrra jääb riigikassasse laekumata 13 miljardit krooni.
  Õllemaksu muutmine on üks näide sellest, mida muudatus elanike ostuharjumustes võib tähendada. Rootslaste aktiivne õlleturism Taani sundis valitsust õllemaksu 40 protsendi võrra alandama.
  Ostureisid on eelkõige õigustatud kallimate kaupade puhul. Nii alanevad edaspidi tõenäoliselt luksuskaupade maksud ning kallinevad toidukaubad.
  Taoline areng on vastupidine valitsuste taotlustele, kes püüavad esmatarbekaupu reeglina maksustada madalamalt.
  Kaalutud on Interneti maksustamist, kuid sellele on vastu USA. Üksnes ELi maksust ei piisa, kuna siis siirdub kauplemine USAsse.
  Nii ongi tõenäoline, et valitsuse kõige kindlamaks maksubaasiks tulevikus jäävad kinnisvara, madala haridusega tööjõud ning odavad kaubad, millel on riigist lahkuda kõige raskem. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.