• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene naftafirmadel maksuprobleemid

  Riia börsi käive langes teisipäeval 46 000 latini ehk pea poole võrra. Tunda andis väga suuri käibeid teinud Olainfarmi rahunemine, kui see stabiliseerus 2,40-l. Aktiivseim oli seekord hoopis Staburadze, mis tegi üle poole börsi käibest, püsides 2,70-l. Maaklerid usuvad, et suhteliselt väikesel Staburadzel on tõusupotentsiaali 3 latini. Unibanka tõusis 8 santiimi, ent käive jäi pea olematuks, nagu kogu ülejäänud turulgi.
  Vilniuse börsil polnud eile kindlat suunda. Põhinimekiri tõusis 7,06 punkti 887,38ni, kusjuures Hermise pank jõudis 188 litini ning tõusid ka Rokiskis ja Medienos Plausas. Hermist arvatakse tõusvat vähemalt 190, võib-olla ka 200 litini. A-nimekiri langes, sest ka päevakäive jäi äärmiselt väikseks.
  Vene RTS-süsteem alustas hommikul väga tormiliselt, ent õhtuks taandus mõnevõrra. Languse põhjustasid teated pankrotimenetlusest Nizhnevartovskneftegazi vastu ning Nojabrskneftegazi aktsiaemissioonist -- mõlemad raskuste tõttu maksuvõlgade tasumisel. Maaklerid ootavad jätkuvat tõusu nii esimeses kui teises e?elonis, nähes värske välisraha juurdevoolu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.