19. juuni 1997 kell 22:00

Mai toob taas mootorrattad välja

Eesti riiklikus autoregistrikeskuses (ARK) möödus maikuu töiselt. Esmakordne registrisse kandmine suureneb kuust kuusse. Nii registreeriti ka maikuus rohkem sõidukeid kui eelnevatel kuudel -- arvele võeti 4111 sõidukit

Senine tipptulemus käesolevast aastast oli aprillikuine 3747 sõidukit. Siiski pole tegu absoluutse rekordiga, sest mullu juulis registreeris ARK esmaselt 4216 liiklusvahendit.

Eesti kohta lausa rekordiliselt palju kanti mais esmaselt registrisse mootorrattaid -- tervelt 30. Neist uusi oli 13. Sõiduautosid kanti registrisse 3296, veoautosid 507, busse 53 ja haagiseid 225.

Võrreldes aprilliga on kasv toimunud kõigi sõidukiliikide osas, välja arvatud haagised, mida kanti registrisse ühe võrra vähem kui aprillis.

Büroode juhtkolmik püsib muutumatu: esimene Tartu büroo -- 967 esmaregistreerimist, teine ja kolmas koht on aga seekord jagamisel Tallinna ja Harju büroo vahel, kus mõlemas kanti mais esimest korda registrisse 883 sõiduvahendit.

Sõiduautode TOP 10 esikolmik jäi eelmise kuuga võrreldes samaks: Forde registreeriti 521, Opeleid 472 ja Mazdasid 274. Siinkohal on huvitav märkida, et mais on muutunud populaarsemaks Opel. Vahe Fordiga on vähenenud ja võrreldes aprilliga on esmakordne registreerimine peaaegu 200 auto võrra suurenenud (Forde registreeriti mais aprillist 14 võrra enam). Siiski on Opel Fordist veel kaugel -- vahe on ligi 500 autot.

Veel ühe koha on tõusnud Honda -- neljas koht 232 autoga. Nissan on eelmise kuu kuuendalt kohalt tõusnud viiendaks (208 autot) ja BMW üheksandalt kohalt kuuendaks -- 201 autot.

Langenud on Volkswagen, kaua kolmanda ja viienda koha vahel pendeldanuna asub ta seekord tagasihoidlikul seitsmendal kohal 195 autoga. Esikümne tabeli lõpetavad seekord Toyota (187 autot) ja kaht viimast kohta sõbralikult jagavad Audi ja Mitsubishi (159 autot).

Hetkel kuum